Ubuntu'lu cihazlar 2016'da kasıp kavuracak!

Telefonlarını yaygınlaştırmakta zorlanan Ubuntu, 2016'da sıkça karşımıza çıkacağını söylüyor!

Ubuntu hala iddialı!

Ubuntu, cep telefonlarıyla ilgili hayallerini bir kenara bırakmış değil. The Register ile konuşan Canonical CEO'su Jane Silber, Android üreticilerinin Google'ın yüksek denetiminin farkına varmaya başladığını söyledi. Silber, birçok Android üreticisiyle Ubuntu'lu telefonlar için sıkça konuştuklarını da doğruladı.

CEO, hangi üreticilerle iletişim halinde olduklarını söylemedi, ancak Samsung'un bunlardan biri olma ihtimali yüksek. Samsung'un Android'e alternatif olarak kendi geliştirdiği Tizen'i düşündüğü biliniyor. Firma, Tizen'in yanında Ubuntu'lu telefonları da denemeyi düşünmüş olabilir.

Ubuntu şu an sadece bazı BQ ve Meizu cihazlarında kullanılıyor. Silber, Ubuntu'lu telefon ve tabletlerin Firefox OS'u kullananlardan farklı olduğundan emin, çünkü Ubuntu'lu cihazınıza klavye ve fare bağlayarak tam donanımlı bir masaüstü bilgisayar elde edebiliyorsunuz. CEO, tam bu noktada Ubuntu'nun fark yaratacağına inanıyor.

Canonical'ın rakipleriyle baş edebilmesi için donanım seviyesinde Android'li cihazlarla ve Apple'ın ürünleriyle benzer seviyede olması gerekecek. BQ'nun bugüne kadarki cihazları, bu gereksinimi karşılamıyordu.

Okuyucu Yorumları