Uçaklar da hack'lenir!

Kilometrelerce yüksekte uçan bir uçağın, hacker'ların eline geçeceği hiç aklınıza gelir miydi?

Uçaklar da hack'lenir!

Bir bilgisayar güvenlik uzmanının, FBI'a, bir uçağın bilgisayarını hack'lediğini ve kısa bir süre için motorların kontrolünü eline aldığını itiraf ettiği ortaya çıktı. Geçtiğimiz ay Syracuse, N.Y. federal mahkemesine sunulan bir arama isteği sonrasında One World Labs'ın kurucusu ve CTO'su Chris Roberts'ın bilgisayarlarına el konulmuş ve inceleme başlatılmıştı. İşin ilginç kısmı, bu kararın Robert'ın hack işlemi sırasında kendi elleriyle attığı bir tweet sonrasında alınmış olması...

FBI görüşmeleri sırasında Roberts, 2011 ve 2014 yılları arasında 15-20 kez değiştirilmiş bir Ethernet kablosu aracılığı ile önündeki koltuğun altında bulunan elektronik kutusuna bağlandığını, dahası, bir United Airlines uçuşundaki bilgisayarları hack'leyerek motorlara istediği gibi komut verebildiği hakkında itiraflarda bulunmuş. Dosyada hangi uçağın bu işlemin kurbanı olduğu belirtilmiyor.

Ayrıca Roberts, United Airlines uçuşlarının yasaklı listesinde de bulunmakta. United Airlines, bu yasaklamayı Associated Press'e doğrularken, her ne kadar Roberts aksini iddia etmiş ve kanıtlamış olsa da, sistemlerinin güvenliğinden emin olduklarını söylüyor.

Okuyucu Yorumları