Ücretli YouTube kesinleşti!

YouTube için aylardır konuşulan "paralı üyelik" en sonunda gerçek oluyor!

Ücretli YouTube kesinleşti!

YouTube üzerinde videoları reklamsız izlemenizi sağlayacak yeni bir ücretli üyelik sistemi başlıyor.

YouTube, yeni hizmet şartlarını hazırlamaya başlamış durumda. YouTube'un Partner programının üyelerine Çarşamba günü gönderilmiş olan mesajda durum açıklanıyor. Partner programı, YouTube video üreticilerinin, reklamlar ve ürünler aracılığı ile para kazanmasına olanak tanıyan bir program.

Yeni paralı üyelik sisteminin ne zaman başlayacağı veya ne fiyata sahip olacağı, hatta adının ne olacağı henüz belli değil.

Yeni sistem ile beraber, üyeliklerden kazanılan gelirin yüzde 55'i Partner programı üyelerine sunulacak. Bu oran, var olan Partner programında reklamlar üzerinde kazanılan gelir ile aynı. Değişiklik 15 Haziran tarihinde devreye girecek.

Bir YouTube sözcüsü, izleyicileri için keyifli bir deneyim yaratırken, video yaratıcılarına düzgün bir gelir sunmak için sürekli olarak yeni ve daha iyi yöntemler aradıklarını söylerken, gelirin nasıl dağıtılacağı hakkında yorum yapmayı reddetti.

Yeni hizmet ile beraber reklamlardan kurtulacağınız gibi, başka hiçbir yerde bulunmayan özel içeriklere ulaşma şansınız da olabilecek. YouTube'un bu hizmetinin, Netflix benzeri özel bir hizmeti de içinde barındırması mümkün.

Okuyucu Yorumları