"Ultra güvenli" Blackphone'da şaşırtan açık!

"Ultra güvenli" iddiasıyla piyasaya sürülen bu telefonda ortaya çıkan basit açık, herkesi şaşırttı!

Ultra güvenli telefonda açık!

"Ultra güvenli" olarak lanse edilen Blackphone telefonları, yazdıklarınızı ya da konuşmalarınızı kimsenin takip edemeyeceği iddiası ile piyasaya sürülmüştü. Ancak güvenlik uzamanı Mark Dowd'un söylediğine göre, kısa mesaj uygulamasında var olan bir açık sebebiyle, saldıranların mesajları, rehber verilerini ve bulunulan yer bilgilerini çalmaları, hatta kötü amaçlı bir kod çalıştırarak tam kontrolü elde etmeleri, kısa süre öncesine kadar mümkündü. Hacker'ların amaçlarına ulaşmaları için ihtiyaçları olan tek şey ise, ürünün "SilentCircle" hesap bilgisi veya telefon numarası idi.

Dowd'un blogunda yazana göre, Blackphone'da bulunan veya Google Play'den indirilebilen, hızlı mesaj uygulaması "type-confusion vulnerability" olarak tanımlanan bir açığa sahipti. Bunun anlamı da, uygulamanın bir veri türünü bir başka veri türü ile karıştırabiliyor olması ve hacker'ların bu sorundan faydalanarak belleği sıfırlayıp, kötü amaçlı kodlar ile değiştirebilmeleri.

Neyse ki Dowd, sessizce firmayı bu açık hakkında uyardı ve şu anda bu sorun onarılmış durumda. Blackphone'un kendisini "modern mahremiyet kaygıları için" sunduğu düşünülürse, bu telefonun iyi veya kötü hacker'lar tarafından incelenmeye devam edileceğine kesin gözü ile bakabiliriz....

Okuyucu Yorumları