Ünlü şarkıcı, Tim Cook'a Siri'yi şikayet etti!

ABD'li ünlü şarkıcı, adını doğru telaffuz etmediği gerekçesiyle Siri'yi Tim Cook'a şikayet etti!

Ünlü şarkıcıdan Siri'ye "fırça"

ABD'li ünlü şarkıcı ve oyuncu Barbra Streisand geçtiğimiz Cumartesi günü NPR'e verdiği röportajda Apple'ın dijital asistanı Siri'yle ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.

Streisand, Siri'nin adını yanlış telaffuz ettiğini söylediği röportajda bunun kendisini çok üzdüğünü ve dolayısıyla bu yanlışı değiştirmek için harekete geçtiğini şu sözlerle anlattı: "Peki ben ne yaptım? Apple'ın başındaki isim, Tim Cook'u aradım. Ve o kibar bir biçimde Siri'nin, 30 Eylül'deki yeni güncellemeyle birlikte adımın söylenişini düzelteceğini ifade etti."

Apple, konuyla ilgili basına resmi bir açıklama yapmadı fakat, Tim Cook'un Streisand'ın adının telaffuzuyla ilgili düzeltme talebini çoktan ilgili birime ilettiğini tahmin etmek zor değil.

Streisand, geçmişte kendisini "oldukça sıradan" biri olarak tanımlasa da şarkıcının bazı starlara özgü alışkanlıkları olduğu da biliniyor. Birçok kişinin adını doğru telaffuz edemeyen Siri'ye Streisand'ın talebinin sonucunda bir ayar verilecek olması da şarkıcının geniş bir etki alanı olduğunun kanıtı.

Okuyucu Yorumları