Ünlülerin çıplak resimleri bu yüzden mi sızdı

Ünlü yabancı isimlerin çıplak fotoğrafları, Apple'ın bu açığı nedeniyle mi internete sızdı?

Buluttan çıplak foto sızdı!

Haftasonu ünlü isimlerin çıplak fotoğraflarının internete sızmasının sorumlusu, bir web sitesine göre belli oldu. Aralarında Jennifer Lawrence, Kate Upton, Avril Lavigne, Lea Michele'in de bulunduğu bir dizi ünlünün kişisel fotoğrafları, bir hacker tarafından 4chan'de yayınlanmıştı.

The Next Web'in raporuna göre Github'da ortaya çıkan bir Python script'i, kötü niyetli kullanıcıların Apple'ın iCloud'unun parolalarına "kaba kuvvet" saldırısı yapma olanağı tanıdı. Find my iPhone hizmetindeki bir açığı kullanan yazılım, doğru parolayı bulmak için seri biçimde denemeler gerçekleştirebiliyordu. Normalde bu tür denemelerde hesap kilitlense de, Find my iPhone'daki bir açık nedeniyle hesaplar, kilitlenmedi.

Yazılımın Github'da iki gün boyunca yayınlanmasının ardından açık, Apple tarafından 1 Eylül itibariyle kapatıldı. Açığın kapatılmasının ardından yazılımı deneyen The Next Web, onun artık çalışmadığını doğruluyor.

Ünlülerin çıplak resimleri bu yüzden mi sızdı

Açığın tam olarak ne zaman keşfedildiği ve ne kadar zamandır kullanıldığı ise belirsiz bir konu. The Independent'ın raporuna göreyse Apple, "konu hakkında açıklama yapmayı reddetmiş bulunuyor."

Okuyucu Yorumları