Update 1'de hangi değişiklikler var?

Windows 8.1 Update 1'i denedik... işte gözümüze ilk çarpan değişiklikler!

Update 1'de neler var?

Mart ayında indirilmeye sunulması beklenen Windows 8.1 Update 1 güncellemesi, çeşitli dosya paylaşım sitelerine indirilebilir durumda. 9600.16596.WINBLUES14_ GDR_LEAN.140114-0237 numaralı yapı, 64-bit İngilizce işletim sistemlerine yüklenebiliyor. Peki Windows 8.1 Update 1'de hangi değişiklikler var?

Göze ilk çarpan değişiklikler arasında giriş ekranındaki kullanıcı simgesinin yanına eklenen arama ve kapatma düğmeleri. Arama düğmesine bastığınızda ekrana, CTRL+F veya Charms çubuğu yoluyla da erişebildiğiniz arama çubuğu geliyor. Kapatma düğmesine tıkladığınızda ise cihazınızı uyku moduna alabiliyor, kapatabiliyor veya baştan başlatabiliyorsunuz.

Menü çubuksuz giriş ekranı: Giriş ekranındaki kutucuklara sağ tıkladığınızda artık ekranın altnda bir çubuk açılmıyor. Bunun yerine sağ tıkladığınız yerde küçük bir işlev menüsü görünüyor. Sağ tuş her zaman menüyü açtığından, birden çok kutucuğu seçmek için CTRL tuşunu basılı tutmanız gerekiyor.

Uygulamaları masaüstünden çalıştırma: Metro uygulamalarını görev çubuğuna sabitlemeniz artık mümkün. Ancak bu uygulamalara tıkladığınızda pencerede değil, tam ekranda çalışıyorlar.

Artık uygulamaların başlık çubuğu var: Metro uygulamalarının hespi artık siyah bir başlık çubuğuna sahipler. İlk birkaç saniye görünen ve ardından gizlenen bu çubuk, uygulamayı küçültmenize ve kapatmanıza yardımcı oluyor.

Masaüstü varsayılan değildi: Söylentiler, Update 1'in varsayılan olarak masaüstünü açacağını söylüyor. Ancak testimizde durumun böyle olmadığını gördük. Masaüstünün direkt olarak açılması için ayar değişikliği gerekiyordu.

Okuyucu Yorumları