USB-C kabosu 1000 dolarlık bilgisayarı bozdu

Üçüncü parti USB Type-C kablolarının getirdiği risk, yaşanan bu olayla kanıtlandı!

USB-C kablo fiyaskosu!

Google bünyesinde çalışan mühendis Benson Leung, geçen yıl kötü USB-C kablolarına karşı bir mücadele başlatmıştı. Geçtiğimiz günlerde yine standartların altında bir USB-C kablosunu ortaya çıkarmaya hazırlanan Leung'un bu hamlesi ona bu sefer pahalıya patladı.

Surjtech'in 3M USB 3.1 Type-C modelini standart Type-A USB 3.0 adaptör kablosuyla test eden mühendis bu defa test sürecini bile tamamlamayı başaramadı. Leung, kabloyu bir USB güç dağıtımı analizörü aracılığıyla Chromebook Pixel cihazına bağladığı anda hem analizör hem de dizüstü bilgisayar çalışmayı durdurdu.

Pixel cihazında her iki USB Type-C girişinin de anında yanıt vermeyi durduğunu belirten Leung, bilgisayarı yeniden başlattığında da karşısına kurtarma modunun çıktığını söyledi. 1000 dolarlık dizüstü bilgisayar üzerinde yapılan daha ayrıntılı bir analiz sonucunda cihazın şarj edildiği ve USB Type-C girişini yönetildiği bileşenlerinin ciddi bir hasar gördüğü ortaya çıktı.

Leung, Surjtech'in bu kablosunun cihaza tamamen yanlış bir biçimde bağlandığını ve kablonun birçok tasarım hatası barındırdığını belirtiyor. Google mühendisinin yaptığı bu geri dönüş sayesinde söz konusu kablonun Amazon üzerinden satışı da durduruldu.

Okuyucu Yorumları