USB Killer, Bu Kez de Onları "Kızarttı"

Basit bir USB belleğe benzeyen USB Killer, takıldığı hemen her cihazı sadece saniyeler içerisinde "kızartıyor..."

USB Killer, yine "kızartıyor"

Sıradan bir USB bellek görünümünde olan ve elektronik cihazınızı "kızartmak" için USB portuna takılmayı bekleyen gizli tehlike USB Killer, bir kez daha yüzünü gösterdi. Rus bir güvenlik uzmanı olan Dark Purple tarafından geliştirilen USB Killer, elektronik cihazlara USB port üzerinden yüksek akım vererek, onları tamamen kullanılmaz hale getirebiliyor. Zararlı içeren USB belleklerin aksine, bu cihazları fark etmek neredeyse imkansız.

Daha önce Microsoft Xbox One S, PlayStation 4 Pro ve Microsoft Surface üzerinde yapılan testler neticesinde USB Killer'ın bu cihazları "kızartabildiğini" görmüştük. Ancak ona karşı koyabilen cihazlar da yok değil. Bunlar arasında Apple iPhone 7 Plus ve iPad Pro yer alıyor. Yeni "kızaran" cihazlarsa, MacBook Pro ve Google Pixel oluyor.

USB portu olan pek çok cihazın USB Killer'a karşı dayanabilmesi için USB portlarının izole edilmesi gerekli. Edilmemiş olanlarsa USB Killer ile test edilerek öğrenilebiliyor. Ancak çoğu zaman bu test, pek iyi sonuçlanmıyor. Hemen yukarıdaki videoda MacBook Pro ve Google Pixel'in nasıl "öldüğüne" şahit olabilirsiniz...

Okuyucu Yorumları