Uygun fiyatlı tabletlere talep artıyor

DataStar ,Türkiye'de tablet pazarında uygun fiyatlı tabletlere talebin arttığını açıkladı.

Tabletlere talep artıyor!

Son iki yıldır beklenenin altında büyüme gösteren tablet bilgisayar pazarı, dünya genelinde birkaç markanın ciddi etkisinde. Türkiye pazarında ise satış liderliği açısından benzer bir tablo görülmekle birlikte, alım gücü düşüklüğü nedeniyle uygun fiyatlı tablet bilgisayarlara yönelik potansiyel bir pazar söz konusu. Özellikle çocukları için uygun fiyatlı tablet bilgisayar almak isteyen bir tüketici kitlesi mevcut.

Son iki yıldır kendi markası olan Midbook tablet bilgisayarların Türkiye'de satışını yapan DataStar, ürünleriyle bu tüketici kitlesine hitap ediyor. DataStar Ürün Müdürü Sibel Önder, özellikle son dönemde 9 ve 10 inç ekran boyutuna sahip Midbook tabletlere talebin ciddi oranda arttığını belirterek, "Uygun fiyatlı ama kaliteli tablet bilgisayar pazarında boşluk var. Geçtiğimiz yıllarda dönemsel olarak bu alana yönelik ürünler getiren ama devamını getirmeyen ve desteğini veremeyen firmalar oldu. Tüketiciler hem uygun fiyatlı ürün hem de satış sonrası destek istiyor. DataStar olarak bunu sağlıyoruz" diyor. Geçtiğimiz yıl 7 inç ekranlı Midbook tablet bilgisayarları satışa sunduklarını ve beklediklerinin üzerinde bir taleple karşılaştıklarını söyleyen Önder, DataStar'ın tablet bilgisayar satışlarının yüzden 70 arttığını açıklıyor. Yıl sonundan itibaren 9 ve 10 inçlik modelleri de satışa sunduklarını söyleyen Önder, "Daha büyük ekranlı modellere talep çok daha fazla. Ürünler gelir gelmez özellikle perakende mağazalarında hemen tükeniyor. Midbook markası ile kaliteli, güvenilir ve uygun fiyatlı tablet bilgisayar almak isteyen tüketicilere çare olduk. DataStar gibi güçlü desteğe sahip, kalıcı, güvenilir bir şirketin markanın arkasında olması da bu talepte önemli bir unsur" diyor.

Talep eğrisinin yükselişinin durduğu tablet pazarında dünyada olduğu gibi Türkiye'de de 2-3 markanın en yüksek payı aldığını söyleyen Önder, "Pek çok uluslararası marka bu pazardan çekilmeye başladı. O nedenle bu yıl Midbook satışlarının daha da artacağını tahmin ediyoruz. Piyasada ya çok pahalı ya da kalitesiz, devamlılığı olmayan, markasız ürünler var. Midbook ile hem kalite hem de uygun fiyat sunarak, önemli bir açığı kapatıyoruz" diyor.

Okuyucu Yorumları