Uzmanlar İstanbul'da buluştu

Kullanıcı deneyiminin uzmanları İstanbul'da buluştu.

Uzmanlar İstanbul'da buluştu

Userspots tarafından düzenlenen UX Alive, kullanıcı deneyimi ve kullanılabilirlik alanında dünyanın en iyi isimlerini İstanbul'da buluşturdu. MENA (Orta Doğu ve Kuzey Afrika) bölgesinin ilk, Avrupa'nın ise en büyük etkinliklerinden biri olan UX Alive'a dünyanın farklı bölgelerinden çok sayıda profesyonel yoğun ilgi gösterdi.

Açılış konuşmasını Userspots'un kurucusu Mustafa Dalcı'nın yaptığı UX Alive'da Facebook, Uber, Foursquare ve Medium gibi önde gelen internet şirketlerinden yöneticiler söz aldı. Konuşmasına, etkinlikte 23 ülkeden 500 katılımcının bulunduğunu belirterek başlayan Mustafa Dalcı, "Gerek katılımcı sayısı ile gerekse ülkelerin çeşitliliği ile ilk kez düzenlenen bir etkinlik için büyük bir başarı elde ettiğimize inanıyoruz. Farklı ülkelerden gelen 25 konuşmacıyı da eklediğimizde, Türkiye tamamen uluslararası bir ortamda gerçekleşen önemli bir etkinlik kazanmış oldu diye düşünüyoruz. UX Alive'ı organize ederken de amacımız bunu sağlayabilmekti. Lokal bir topluluğu ve gücü, küresel know how ile buluşturduk. Userspots olarak bizim de hedefimiz bunu yakalayabilmek. UX Alive Dubai ile yolculuğumuza devam edeceğiz" dedi.

Userspots'da görev yapan 30 kişinin bu önemli etkinliğin hayata geçmesinde büyük emekleri olduğunu ifade eden Mustafa Dalcı, "70'i aşkın müşterimize hizmet verirken, sürecin en başından en sonuna kadar ihtiyaçlarını eksiksiz karşılamaya çalışıyoruz. Optimizasyonda bir 'son' olmadığının bilinci ile tasarlıyor ve optimize ediyoruz. Araştırma, tasarım ve optimizasyon bizim DNA'mız" diye konuştu.

Kullanıcı deneyimi tasarımı ve kullanılabilirlik ekseninde şekillenen konuşmalarda, bu alanda gerçekleştirilen çalışmaların markalara neler kazandırdığı, pazarlama ve yazılımda deneyim tasarımının önemi ve servis tasarımı gibi konular ele alındı.

Etkinlikte ayrıca dijital medya ve içerik, e-ticaret, finans, UX araçları ve UX metodolojisi gibi farklı başlıklarda atölye çalışmaları gerçekleştirildi.

Okuyucu Yorumları