VAIO'dan Windows 10'lu sürpriz cep!

Windows 10 Mobile ile gelecek yeni cep telefonlarına, son dakikada sürpriz bir model daha eklendi!

Windows 10'lu sürpriz cep!

Geçtiğimiz Ekim ayında Japonya'da Windows 10 Mobile hakkında bir medya brifingi veren Microsoft'un bu etkinliğinde en fazla akılda kalan şeylerden birisi, şık tasarımlı akıllı telefon NuAns NEO olmuştu. Orta-üst segmentte yer alan cihaz geçtiğimiz ay gerçekleşen CES etkinliğinde de görücüye çıkarılmıştı.

Etkinlikte duyurulan ve en az NuAns NEO kadar heyecan verici bir diğer ayrıntı ise Sony'nin 2014'te bir yatırım fonuna sattığı PC birimi VAIO'nun yeni bir Windows 10 Mobile cihaz hazırlığında olmasıydı. mnavi.jp sitesinde yer alan bir habere göre, VAIO'nun yeni akıllı telefon modelinin görücüye çıkmasına sayılı günler kaldı.

Söz konusu modelin aralarında Microsoft Japonya müdürü Takuya Hirano'nun da yer aldığı bir grup yetkiliyle birlikte VAIO başkanı Ota Yoshimi tarafından 4 Şubat'ta tanıtılması bekleniyor.

VAIO tarafından geçtiğimiz yıl yapılan bir açıklamaya göre yeni Windows 10 Mobile cihazı, orta segmentte yer alacak ve daha çok iş amaçlı kullanımlara yönelik olacak. Cihazın ayrıca PC üzerindeki Windows 10'da olduğu gibi bir Continuum modu desteği sunacağı belirtiliyor. Bu anlamda söz konusu modelin; yine Continuum desteği bulunan ve Qualcomm Snapdragon 617 işlemci, 2 GB RAM ve 16 GB depolama alanıyla gelen NuAns NEO'yla benzer özelliklere sahip olacağı tahmin ediliyor.

Okuyucu Yorumları