Valve'den beklenen Half-Life 3 haberi geldi!

Yıllardır beklenen oyun Half-Life 3'ün çıkışına dair ilk kesin haber nihayet ortaya çıktı...

Half-Life 3 geliyor!

Half-Life'ı artık bilmeyen yoktur. Oyun dünyasının en prestijli oyunlarından biri kabul edilen, FPS türündeki Half-Life hem teknik altyapısı hem de zengin öyküsü ile 90'lı yılların sonunda çok büyük bir hit olmuştu. Ardından çıkan Half-Life 2 de aynı başarıyı yakalamış ve gönüllerde taht kurmuştu.

Half-Life 2'nin yayınından bu yana geçen dokuz senede oyun severler üçüncü oyunu bekleseler de yapımcı Valve, Steam oyun dağıtım sistemini geliştirmekten vakit bulup da üçüncü oyunu bir türlü hazırlayamadı.

Şimdi, yeni bir haber, Half-Life 3'ün yakında piyasaya çıkabileceğini müjdeliyor. Zira Valve, Half Life 3 ismini tescil ettirdi. Ayrıca, Avrupa'daki bir patent bürosuna da Half-Life sembolü olan, daire içindeki lambda işaretini tescil ettirdi.

Tüm bunlar, Valve'ın, Half-Life 3 yayınına hazırlandığının işareti olarak kabul ediliyor. Ancak yapımının henüz hangi aşamada olduğu bilinmiyor. Valve Half-Life 3'ü kodlamaya yeni mi başlıyor yoksa gizlice geliştirdiği oyunu artık yayına mı hazırlıyor? Valve'ın çok büyük bir sürpriz yaparak, Half-Life'ın 15. doğum günü olan 19 Kasım 2013'te yeni oyunu piyasaya sürmesini bekleyenler hiç de az değil.

Son bir haftada Steam konusunda ardı ardına sürprizler patlatan Valve'ın, son sürprizinin de Half-Life 3 olmasını umut ediyoruz.

Okuyucu Yorumları