Ve Fallout 4 suçlusunu ilan ettiler: Sony!

Uzun zamandır Sony ile birlikte çalışan oyun devi, en sonunda Japon devini suçlayan, sert açıklamalarla gündeme oturdu!

Ve suçluyu ilan ettiler: Sony!

PC ve Xbox One için Fallout 4 mod'ları, aylardır kullanılabilir konumdaydı ancak asıl olarak Haziran ayı için belirtilen PS4 desteği henüz sunulmuş değil. Bu konuda açıklama yapan Bethesda, daha önce çok da gizli olmayan bir şekilde Sony'nin bundan sorumlu olduğuna dair ipuçlarını vermişti ve şimdi, durumun bu olduğunu kesin olarak doğrulamış durumda: Mod'lar, Sony fikrini değiştirene kadar sunulmayacak.

Bethesda'nın internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, firmanın aylardır destek için hazır olmasına ve Sony ile görüşmede olmasına rağmen Sony, mod'ları olmaları gerektiği gibi, yani kullanıcıların Fallout 4 veya Skyrim: Special Edition için istedikleri her şeyi yapabildikleri eklentiler olarak sunmayı kabul etmiyor.

Özellikle bu çalışma için harcadıkları çaba, zaman ve oyuncuların bekledikleri süre düşünüldüğünde Sony'nin bu kararından mutlu olmadıklarını belirten Bethesda, PlayStation oyuncuları için modları sunmanın farklı bir yolunu arayacağını belirtmekte: "Ancak, Sony'nin bize PS4 için düzgün mod desteği sunmamıza izin vermesine kadar, PlayStation 4'te Fallout 4 ve Skyrim için bu içerikler ulaşılabilir olmayacak."

PS4 mod'ları Haziran ayında beta testine açılmıştı ancak bazı ciddi problemlerin ardından bir gecikme yaşanmıştı. Haftalar sonra ise Bethesda PR yardımcı başkanı Pete Hines, gönderdiği seri tweet'lerde bu gecikmeden bahsetmişti. Firmanın Sony ile beraber çalıştığını ve mod'ların "inceleme altında" olduğunu söyleyen Hines, aynı zamanda da birkaç tweet'e yanıt vererek gecikmenin kaynağının Sony olduğuna işaret etmişti.

Temmuz ayında da gönderdiği tweet'lerde "bir şeyler paylaşabilmek için güncelleme beklediklerini" ve "henüz bir güncelleme almadıklarını" söyleyen Hines, bir kişinin "oyuncuları karanlıkta bırakmanın kötü bir fikir olduğuna" dair yorumuna da "buna katılıyorum. Bir güncelleme almak/paylaşmak için 'diğerlerine' bu durumu açıkladık. Şimdilik bu işe yaramış değil" cümlelerini kurmuştu. Bu "diğerleri"nin Sony olup olmadığı sorulduğunda ise detaylara girmeyeceğini ve açık bir diyalog kurabiliyor olsa, bunu şimdiye kadar yaparak durumu açıklamış olacağını söylemişti.

Hines, daha yakında yaptığı açıklamalarda ise mod'ların gerçeğe dönüşmesi için Bethesda'nın halen çalıştığını belirtmekteydi ve PS4 için mod'ları mümkün olan en kısa sürede sunma isteklerinin altını çizmekteydi.

Ancak geçtiğimiz gün yapılan açıklamaya geri dönülürse ve özellikle şu andaki durum düşünüldüğünde, bu açıklamanın çok iyimser olmadığı açık.

Okuyucu Yorumları