...Ve Windows 10 indirmeye sunuldu!

Beklenen büyük gün geldi ve Microsoft, yeni işletim sistemini kullanıcılarına sunmaya başladı!

Windows 10 yayınlandı!

Bugün Microsoft için tarihi bir gün çünkü Windows için çok önemli bir kilometre taşı olan Windows 10, uzun bir geliştirme sürecinin ardından kullanıma sunuluyor. Microsoft, Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarına rezerve ettikleri ücretsiz Windows 10 güncellemesini kademeli olarak sunmaya başlamış bulunuyor.

Windows Update üzerinden sunulan güncellemenin ülkelerin saat dilimlerinin 29 Temmuz'u göstermesiyle birlikte dağıtılmaya başlandığı, Microsoft'un önde gelen CDN'lerde (content delivery network) 40Tbps gibi devasa bir bant genişliği ayırdığı söyleniyor. İddiaya göre firma, birkaç saat öncesi itibariyle 10Tbps kapasitesini aşmış durumdaydı. Dünya çapındaki ağları meşgul ettiği bilinen Apple etkinliklerinde bu kapasitenin en fazla 8Tbps'ye ulaştığı biliniyor. Dolayısıyla Windows 10'un dağıtımı, ağ kullanımını 5'e katlayabilir.

Windows 7 ve Windows 8'in en iyi özelliklerini bir araya getiren Windows 10'da yeni bir başlat menüsü, sanal masaüstü desteği, farklı cihazlara uyum sağlayabilme (Continuum), Cortana dijital asistan, evrensel uygulamalar (yeni adıyla Windows uygulamaları) ve yeni web tarayıcısı Microsoft Edge var. Bunlar elbette sadece en önemli yenilikler; Windows 10'da daha birçok geliştirme de bulunuyor.

Windows 10'un belki de en önemli özelliği, Microsoft'un sürüm numarasıyla öne çıkan son işletim sistemi olması. Firma, işletim sistemini bundan sonra güncellemeler yoluyla geliştirip, ona yeni işlevler ekleyeceğini söylüyor. Hatta işlevsel geliştirmeler sunan bu güncellemelerden birinin önümüzdeki sonbahar aylarında gelmesi bekleniyor.

Windows 10'un telefonlara yönelik sürümü ise bugün değil, daha sonra, muhtemelen ilerleyen aylarda kullanıma hazır olacak. Windows 10'la ilgili önemli haberleri ve incelemelerimizi sizlerle daha önce paylaşmıştık. Bugün indirmeye sunulan final sürümü de mercek altına alıp, ilerleyen saatlerde sizlerle deneyimlerimizi ve yorumlarımızı paylaşacağız. Windows 10'un başarısız kabul edilen Windows 8'i başarıya dönüştürüp dönüştürmeyeceğini biz de merak ediyoruz.

Okuyucu Yorumları