Veri depolamada POM devrimi!

Bilim dünyasının yeni buluşu, kapasitesi sınırlı flash bellekleri bu sınırdan kurtarmaya aday...

Veri depolamada POM devrimi!

Avrupalı bilim insanlarının keşfine göre, bazı yeni moleküller, flash bellekleri limitlerinin çok üzerine çıkarabilir. İngiltere ve İspanya üniversitelerinden 13 bilim adamının imza attığı yeni bir makalede detaylıca açıklandığı üzere, metal oksit bölümleri, elektriği sanki RAM modülleriymiş gibi içinde saklayabiliyorlar ve bu da onların veri saklamaya uygun bir materyal olduğunu gösteriyor.

Bilim insanlarına göre polyoxometalate molekülleri, bu prensip çerçevesinde bir flash bellek modülü olarak kullanılabiliyor. Polyoxometalate'i sentezlemek için Tungesten kullanmak gerekiyor ve daha son çekirdeklerine seleniyum enjekte ediliyor. Böylece yepyeni bir flash hafıza formatı ortaya çıkmış oluyor.

POM ismi verilen bu yeni format çok küçük bir alan çok yüksek veri depolama imkanı verdiği için cep telefonlarında, tabletlerde, mobil cihazlarda kullanımının büyük hızla yaygınlaşması bekleniyor. POM formatının, flash hafıza modüllerine kolayca adapte edebileceği, bu yüzden alt yapı maliyetinin çok küçük olacağı ve flash hafıza fabrikalarının hızla POM üretimine başlayabileceği de vurgulanıyor. Biz de o zaman, "darısı pil teknolojisinin başına" diyoruz.

Okuyucu Yorumları