Videolu, Canlı Duvar Kağıdı Nasıl Yapılır?

Bir videoyu nasıl canlı bir duvar kağıdına dönüştürebilirsiniz? Açıklıyoruz!

Videoları duvar kağıdı yapın!

Bir veya birden çok resmi duvar kağıdı olarak ayarlamayı herkes biliyor. Bazı nadir kullanıcılar ise daha ilerisine giderek masaüstlerini derinlemesine kişiselleştiriyorlar.

Aşağıda sizlere Windows'u nasıl kendinize özel hale getireceğinizi anlatmayacağız; bunu öğrenebileceğiniz birçok yazımız var. Daha çok, sizlere bir videoyu nasıl duvar kağıdı haline getirebileceğinizi göstermek istiyoruz.

VideoPaper

VideoPaper

Reddit kullanıcısı /u/Im-German-Lets-Party tarafından geliştirilen VideoPaper, herhangi bir videoyu duvar kağıdı haline getirmenize izin veren müthiş bir araç. Çift tıklayıp çalıştırdıktan sonra görev çubuğunda bir uyarı göreceksiniz. VideoPaper simgesine sağ tıklayın ve Settings'e tıklayın.

Açılan pencerede Create Video Panel düğmesine tıklayarak videonuz için bir profil oluşturun. Farklı videolar için farklı profiller oluşturabilirsiniz. Konum ayarlamalarını yaptıktan sonra Set Size + Position düğmesine basarak videonuzun konumunu kilitleyin. Son olarak Set Video'ya tıklarak duvar kağıdı olarak kullanmak istediğiniz videoyu seçebilirsiniz.

İndirin: VideoPaper

DeskScapes

DeskScapes

DeskScapes, 9,99 dolarlık fiyatıyla biraz pahalı ancak arka planınızı canlandırmak için kullanışlı araçlar sunan iyi bir yazılım. Program sadece MPEG, MPG, WMV ve AVI formatlarını destekliyor. Yani MP4 videolarını kullanarak canlı duvar kağıdı oluşturamıyorsunuz. Ancak dahil edilen video dönüştürücüsü sayesinde bu sorunu atlatabilirsiniz.

Videoyu programın penceresine sürükleyip "Apply to my desktop" düğmesine tıklamanız yeterli.

İndirin: DeskScapes

Wallpaper Engine

Wallpaper Engine

Steam'in hit uygulamalarından biri olan Wallpaper Engine, bu işi en iyi yapan araçlardan. 3,99 dolara satılan Wallpaper Engine, Steam kataloğundaki binlerce videoyu kullanmanıza izin verdiği gibi, kendi resimlerinizi ve videolarınızı da duvar kağıdına dönüştürmenize olanak sunuyor.

Aracı Steam'den bir oyun indirir gibi indirip kurun. Görev çubuğunda Wallpaper Engine simgesine sağ tıklayın ve Change Wallpaper'a tıklayın. Açılan pencerede bir duvar kağıdına tıklayın ve seçmek için OK'e tıklayın. Wallpaper Engine, duvar kağıdını otomatik olarak yükleyecek.

Wallpaper Engine ile ses, düzen rengi (görev çubuğunun da renklerini etkiliyor) gibi parametreleri değiştirmeniz de mümkün.

İndirin: Wallpaper Engine

Okuyucu Yorumları