Vive Pre'nin tek sınırı hayal gücü

HTC, sanal gerçeklik sistemi HTC Vive Pre'yi tanıttı.

Tek sınırı hayal gücü?!

Mobil yenilik ve tasarımda dünyada önde gelen markalardan biri olan HTC, sanal gerçeklik gözlüğü HTC Vive'ın gelişmiş versiyonu olan HTC Vive Pre'yi dünyaya tanıttı. HTC, sanal gerçekliğin kitlelere ulaştırılmasında bir sonraki aşamayı temsil eden Vive sanal gerçeklik sistemindeki yeni gelişmeleri Las Vegas'ta Tüketici Elektroniği Fuarı'nda açıkladı. HTC iletişim kurma, eğlenme ve öğrenme biçimlerimizi tamamen değiştiren deneyimler yaratma vaadini Vive Pre ile erine getirmeye devam ediyor. Her bileşenin, daha fazla konfor, ergonomi ve performans sağlamak üzere en baştan yeniden tasarlanan Vive Pre sınırları olmayan bir dünya sunuyor.

HTC Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Cher Wang, 10 ay önce HTC Vive'ı ilk defa duyururken, insanların iletişim ve dünya ile etkileşim kurma şeklini tamamen değiştirmek gibi iddialı bir hedef ile yola çıktıklarını belirterek, şunları söyledi: "HTC Vive, medya, sektör uzmanları, tüketiciler, sanal gerçeklik içerikleri sunmak üzere birlikte çalıştığımız yüzlerce iş ortağımız tarafından heyecanla karşılandı. Bugün yeni bir dönemin eşiğinde duruyoruz. Vive, tek sınırın insanoğlunun kendi hayal gücü olduğu yeni bir dünya yaratıyor."

Yeni Vive Sanal Gerçeklik Gözlüğü ile benzersiz deneyimler

Vive sanal gerçeklik gözlüğünün yenilenen tasarımında, yaratılan sanal dünyanın sundugu gerçeklik hissi de artırıldı. Geliştirilen görsel sistem daha parlak ekranı ve daha detaylı görüntüler ile yüksek netlik yaratırken derinlik hissini de artırıyor.

HTC, sanal gerçeklikle tüm sektörlere yeniden şekil veriyor

HTC ve Valve, ilk kez HTC Vive'ı lanse ettikten sonra oyundan eğlence, sağlık, otomotiv, perakende ve eğitime kadar çok geniş bir yelpazeye yayılan pek çok sektör için sanal gerçeklik içeriği yaratmak üzere binlerce geliştirici ve ortak ile birlikte çalıştı. HTC ve 15'i aşkın Vive ortağı, CES 2016'da sanal gerçeklik uygulamalarını görücüye çıkartarak hayal gücünde sınır tanımayan bir dünyanın potansiyelini de gözler önüne seriyor. Dünyanın önde gelen otomobil markalarından Audi, tüketicilerin sanal otomobil modellerini inceleyebileceği lüks perakende deneyimi yaratırken, 3D Deneyim şirketi Dassault Systemes sanal gerçeklikte 3 boyutlu ürün tasarımının geleceğini nasıl geliştirdiğini fuar kapsamında katılımcılara sunacak.

Entegre kamera gerçek ve sanal dünyaları birleştiriyor

Vive Pre, gerçek dünyadan unsurları sanal gerçekliğe taşıyor. Yeni geliştirilen kamera sistemi, fiziksel unsurları sanal alan ile birleştirerek sanal dünyanın içinde ve dışında daha fazla hareket kabiliyetine imkân veriyor. Yapılan yenilikler sanal gerçeklik gözlüğünü çıkartmadan oturabilmeyi, içecek alabilmeyi ve sohbet etmeyi mümkün kılıyor. Artık daha da kompakt olan sanal gerçeklik gözlüğünün, daha yüksek denge sağlayan güncellenmiş bir kayış tasarımı bulunuyor. Gözlüğün iç kısmında ise değiştirilebilir köpük dolgular ve burun şeritleri, Vive Pre'nin kullanıcının başına rahat ve güvenli şekilde oturmasını sağlıyor. Aynı zamanda çok çeşitli yüz biçimlerine uyabilmesi için kolaylıkla ayarlanabilen Vive Pre, farklı gözlükler ile de uyum gösteriyor.

Daha fazla kontrol

Vive'ın kontrol birimleri de sanal gerçeklik deneyimini tamamlamak ve daha yüksek ergonomi sağlamak amacıyla, daha yumuşak kenarlar, daha yüksek denge, yeni dokulu butonlar ve elde daha rahat bir his veren kavrama yastıkları geliştirilerek tamamen yenilendi. Yeni çift aşamalı kontrol butonları, fiziksel çevredeki nesnelerle daha etkin etkileşim sağlamanın yanı sıra dokunsal geri besleme ile sanal dünyayla etkileşimde önemli geri bildirimler veriyor. Gücünü micro-USB ile şarj olan entegre lityum polimer pillerden alan kontrol birimleri, tam şarj ile 4 saatten fazla kullanım süresi sunuyor..

Eksiksiz Çözüm

HTC Vive, SteamVR'ı destekleyen ilk sanal gerçeklik donanımı olacak. Valve tarafından üretilen Steam VR takip ve Chaperone sistemi, PC, Linux ve Mac oyun ve yazılımlarında dünyanın en büyük çevrimiçi platformlarından biri olan Steam ile kullanım için optimize edildi. Ticari lansmanı Nisan 2016'da yapılması planlanan Vive için HTC ve Valve yılın başında geliştiricilere 7 bin adet daha ek ürün sunacak.

Okuyucu Yorumları