Vodafone, 40 genç yeteneği bünyesine katacak

Vodafone, 40 genç yeteneği bünyesine katacak, başvuru için 15 Mart son gün.

Vodafone genç yetenek arıyor

Vodafone, vizyonu doğrultusunda Türkiye'nin Dijital Dönüşümüne liderlik etme potasiyeli taşıyan gençlere Discover Genç Yetenek Programı kapsamında önemli kariyer fırsatları sunmaya devam ediyor. "Geleceğin liderleri"ni keşfetmek amacıyla 2008 yılından bu yana aralıksız olarak sürdürülen Discover Genç Yetenek Programı'nın 2016 yılı başvuruları başladı. 15 Mart 2016 tarihine kadar www.kariyer.net üzerinden yapılacak başvurular sonucunda seçilecek en az 40 genç, 4 hafta süreyle hem sektörü tanıyacakları teorik eğitimlere hem de deneyimsel çalışmalara katılacakları müşteri odaklı bir oryantasyon programına dahil olacaklar. Program sonunda yeni mezunlar, Vodafone Türkiye bünyesinde tam zamanlı çalışma şansına sahip olacak.

Her yıl yaklaşık 7 bin genç başvuruyor

Discover Genç Yetenek Programı'na her yıl yaklaşık 7 bin genç başvuruyor. Vodafone Discover Genç Yetenek Programı'na başvurular www.kariyer.net üzerinden alınıyor ve adaylar beş farklı aşamadan oluşan bir değerlendirme sürecine dahil oluyorlar. Programa yönelik seçme yerleştirme süreci ise Nisan ayında tamamlanıyor. Vodafone'un online sınavlarını, değerlendirme merkezi süreçlerini ve mülakatlarını başarıyla tamamlayan adaylar Vodafone ailesinin bir parçası oluyor.

Farklı bölüm ve ekipleri tanıma imkânı

4 haftalık oryantasyon sürecinden sonra Discover'lar, Vodafone mağazalarından çağrı merkezine ve şebeke sahalarına kadar uzanan farklı lokasyon ve noktalarda deneyim kazanarak organizasyonu uçtan uca tanıma imkânı bulacaklar. Vodafone yöneticilerinden mentorluk desteği ve kişiye özel kariyer danışmanlığı hizmetinden yararlanacak olan Discover'lar, Ağustos 2016 itibariyle çalışacakları pozisyonlarda görevlerine başlayacak.

Discover'lar, ilk çalışma yıllarında iki farklı departmanda rotasyon gerçekleştirerek Vodafone'un farklı bölüm ve ekiplerini tanıyacak, bir yandan iş süreçlerini deneyimleme diğer yandan da kendilerini geliştirme imkânı elde edecekler. Bu gelişim sürecinin diğer bir parçası olarak Red Academy tarafından Discover'lara özel olarak tasarlanan ve bir yıl süresince devam eden "Discover Gelişim Programı"na dahil olacak genç yetenekler; eğitim, çalıştay, grup çalışması ve seminerlere katılarak, bireysel yetkinliklerini geliştirecek pek çok farklı konuda teorik ve pratik eğitim alacak.

Yurtdışında çalışma fırsatı

Yeni mezun genç yeteneklere, Vodafone'da çalışmalarını takip eden iki yılın sonunda yapılacak olan değerlendirmeler neticesinde seçilirlerse, sadece Discover'ların katılma hakkı olan ve Vodafone'un farklı bir ülkesinde 2 yıl çalışma imkânı tanıyan Columbus Programı ile uluslararası ve proje bazlı iş deneyimi edinme fırsatı da sunuluyor. Ayrıca yeni mezunlar, dünya üzerinde tüm Vodafone ülkelerindeki Discover'ları sosyal bir ağ üzerinde biraraya getiren "Vodafone Circle" ile 24 ülkede çalışan 1.722 Discover ile anlık olarak iletişime geçme, deneyim paylaşma, destek alma ve sosyalleşme olanağı sağlayabiliyor. Böylece Discover'lar, geniş bir coğrafyada çalışma, telekomünikasyon sektöründe farklı pazarları deneyimleme, kültürel ve kurumsal çeşitliliği yüksek bir ortamda çalışma imkânı bulabiliyor.

Okuyucu Yorumları