Vodafone'dan Alzheimer hastalarına destek

Vodafone Alzheimer hasta takip uygulaması kaybolma endişesine son veriyor.

Vodafone'dan hastalara destek

Dijital bağlantılı yaşamı bireyler için kolay ve erişilebilir kılmayı hedefleyen Vodafone, Türkiye'nin en kapsamlı mobil sağlık platformu "Vodafone Cep Sağlık" kapsamında sunduğu inovatif hizmetlere bir yenisini daha ekledi. Türkiye'de ilk kez bir mobil operatör aracılığıyla sunulan Alzheimer Hasta Takip Uygulaması ile Alzheimer hastası yakınları, herhangi bir ek cihaza ve GPS bağlantısına gerek duymadan hastanın konumunu uzaktan takip edebilecek. Alzheimer Derneği işbirliği ile geliştirilen ve 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü vesilesiyle tanıtılan uygulama, Alzheimer hastalarının ve yakınlarının hayatını önemli ölçüde kolaylaştıracak.

Hastanın akıllı telefonu olması gerekmiyor

Hastanın akıllı telefonu olsun olmasın yer tayininin sağlanabildiği Alzheimer Hasta Takip Uygulaması, özellikle akıllı telefon penetrasyonunun düşük olduğu ve Alzheimer hastalığının daha sık görüldüğü yaşlı nüfusa ulaşmada büyük avantaj sağlayacak. Vodafone Cep Sağlık uygulamasında geliştirilen bir arayüz ile hasta yakınları, hastalarının lokasyonunu anlık olarak takip edebilecek; uygulama üzerinden belli bir alanı seçerek, hastalarının o lokasyon dışına çıkması halinde alarm gelmesini sağlayabilecek. Kullanıcılar ayrıca, uygulama üzerinden seçecekleri bir zaman diliminde Alzheimer hastası olan yakınlarına ait lokasyon bilgilerini harita üzerinde görüntüleyebilecek. Böylece hasta yakınları, kaybolma ihtimali için endişelenmeden, hastalarını gönül rahatlığı ile evde yalnız bırakabilecek.

Ender Buruk: "Alzheimer hastalarının günlük hayata dâhil olmalarına yardımcı oluyoruz"

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, şunları söyledi:

"Vodafone olarak, abonelerimize ihtiyaç duydukları sağlık hizmetlerine her an her yerden erişebilme olanağı sunan 'Vodafone Cep Sağlık' platformumuz ile sağlıkta başlattığımız Dijital Dönüşümü Türkiye'de ilk olan yenilikçi uygulamalarımız ile daha da ileriye taşıyoruz. Günümüzde sıkça rastlanan Alzheimer hastalığının hasta ve yakınlarının hayatlarını ne kadar zorlaştırdığının farkındayız. Alzheimer hastaları günlük hayatlarında kaybolma risklerinden dolayı evlerinden çıkıp hayata kolaylıkla karışamıyor. Buradan yola çıkarak, Alzheimer hastalarının ve yakınlarının hayatlarını kolaylaştırmak hedefiyle Vodafone Cep Sağlık bünyesinde hayata geçirdiğimiz Alzheimer Hasta Takip Uygulaması sayesinde, Alzheimer hastalarının günlük hayata dâhil olabilmesini, hasta yakınlarının da onların sokağa çıkması veya evde kalmasından endişe duymamasını sağlamayı amaçlıyoruz. Türkiye'de ilk kez bir mobil operatör aracılığıyla sunulan bu uygulama ile sağlıkta dijitalleşme yönünde bir adım daha atarak, Alzheimer hastalarının kaybolma riskini azaltmak amacıyla önemli bir çözüm sunuyoruz. Pilot olarak başlattığımız bu projenin en kısa sürede tüm Türkiye'ye yayılmasını hedefliyoruz. Güçlü mobil iletişim altyapımız ve yenilikçi mobil teknolojilerimiz ile sağlıkta Dijital Dönüşüm'ün öncüsü olmaya ve hayatı kolaylaştıran çözümler sunmaya devam edeceğiz."

Türkiye'de 300 binin üzerinde Alzheimer hastası bulunuyor

Karakteristik anormal beyin değişiklikleri olarak da bilinen Alzheimer hastalığı beynin düşünme, hafıza ve dil bölümlerini etkiliyor. 65 yaş üstü 100 kişiden 8'inde görülen Alzheimer hastalığı, konuşmayla ilgili zorluk çekme, önemli hafıza kayıpları yaşama, zamanı şaşırma ve tanıdığı yerlerde kaybolma gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Türk Nöroloji Derneği verilerine göre, Türkiye'de 300 binin üzerinde Alzheimer hastası bulunuyor.

Vodafone Cep Sağlık hizmeti 1 milyondan fazla kişiye ulaştı

Türkiye'nin en kapsamlı mobil sağlık platformu "Vodafone Cep Sağlık", tüketicilerin sağlıkla ilgili güvenilir bilgi ve hizmete kolayca ulaşmasını sağlıyor. "Vodafone Cep Sağlık" ile sağlıklı beslenmeden kişisel gelişime, diyabetten hipertansiyona geniş bir yelpazede sunulan temel sağlık bilgi ve danışma hizmetlerine 1120 kısa numarası ile Türkiye'nin her yerinden 7/24 erişilebiliyor. "Vodafone Cep Sağlık" akıllı telefon uygulaması ve VodafoneCepSaglik.com.tr internet sitesi üzerinden de erişilebilen platformla, acil bilgiye ihtiyaç duyulduğunda sağlıklı yaşam bilgi servislerine erişim tek numara kolaylığıyla sunuluyor. Kişiye özel sağlık verilerinin çip üzerinde saklandığı "Vodafone Cep Sağlık Kartı" ile de sağlık bilgilerinin dijital ortamda güvenle saklanması kolaylaşıyor. Mart 2013'te hizmete sunulan Vodafone Cep Sağlık hizmetinden bugüne kadar 1 milyonu aşkın kişi yararlandı.

Okuyucu Yorumları