Volkswagen emisyon skandalı büyüyor...

Volkswagen emisyon skandalında, 10 yıl öncesine dayanan şaşırtıcı bir gerçek ortaya çıktı!

Skandal büyüyor!

Volkswagen'in emisyon skandalı için yapılan incelemelerde, 2006 yılında üst seviye bir yönetici tarafından hazırlanan ve testlerde yapılan hilenin nasıl fark edilmeyeceğini gösteren detaylı bir sunum ortaya çıkartıldı.

2006 sunumunun firma içerisinde ne kadar yaygın olduğu henüz bilinmiyor ancak bu sunum, Volkswagen'deki en azından bazı yöneticilerin bu hileden 10 yılı aşkın bir süredir haberdar olduklarını gösteriyor. Sunum, VW teknikerlerinin yakalanma şanslarının düşük olduğunu düşündüklerini, çünkü o sıralarda araçları test etmek için düzenleyiciler tarafından kullanılan teknolojinin o kadar da gelişmiş olmadığını iddia ediyor.

Sunum, yazılımı kullanarak firmanın testlerde ne kadar kolay bir şekilde hile yapabildiğini göstermekte. Volkswagen'in dizel araçları, emisyon testinin başlatıldığını algılayabilen bir yazılım ile donatılarak, test sırasında emisyon azaltıcı sistemleri devreye sokuyorlardı. Ancak yolda, emisyon miktarı laboratuvardakine göre 40 kat daha fazlaydı.

Bu hilenin önemli bir sebebi olarak ise, ABD emisyon standartlarına uygun bir dizel araba geliştirmenin büyük bir yatırım gerektirmesi gösteriliyor. Bunun sonucu olarak daha pahalı arabalar ortaya çıkacak ve bu da diğer araba üreticileri ile fiyat alanında yarışmayı zorlaştıracaktı. VW için bir hile yazılımını kullanmak, daha temiz arabalar üretmekten çok daha ucuz bir yöntemdi.

Her ne kadar araştırma sürüyor olsa da, ABD hükümeti ve VW, şimdiden VW'nin etkilenen neredeyse yarım milyar ABD aracını tamir etmesi veya araçları sahiplerinden geri satın alması konusunda anlaşmış durumda. Ayrıca VW, hile için tahmini 18 milyar dolarlık bir ödeme yapacak...

Okuyucu Yorumları