Volkswagen emisyon testleri hileli çıktı!

Alman otomotiv devi Volkswagen'ın, büyük bir skandala imza attığı iddia ediliyor!

Volkswagen için şok iddia!

Volkswagen'in TDI araçları yıllardır sürüş performansı ve yakıt verimliliğinin mükemmel uyumu nedeniyle beğeni topluyordu. Ancak ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA) tarafından ortaya atılan son iddia Volkswagen'in dizel emisyonlarının temiz olmayabileceğini gösteriyor.

EPA, Volkswagen ve Audi'nin 2009 ve 2015 yılları arasında ABD'de satılan dizel araçlarda yasa dışı emisyon kontrol yazılımı kullandığını söylüyor. ABD Çevre Koruma Ajansı tarafından yapılan resmi açıklamada, Volkswagen marka araçların gelişmiş yazılım algoritmasıyla resmi emisyon testinde olduklarını algıladıkları ve yalnızca test sırasında tam emisyon kontrollerine döndüklerini ifade ediyor.

İddiaya göre araçlar emisyon testinden çıktıktan sonra normal sürüş esnasında, 40 kat daha fazla egzos emisyonu salgılıyor. Etkilenen 482 bin binek otomobil 2009-2015 yıllarında satılan Volkswagen Jetta, Beetle ve Golf, 2014-2015 VW Passat, ve 2009-2015 Audi A3 modellerini kapsıyor.

Dünyanın önde gelen otomotiv firmalarından biri olan Volkswagen şimdi araç başına 37.500 dolar, toplamda ise 18 milyar dolarlık olası bir para cezası ile karşı karşıya.

Okuyucu Yorumları