WhatsApp 1 milyar kullanıcıya ulaştı!

Telefonların vazgeçilmez uygulamalarından WhatsApp, bir kilometre taşını daha aştı...

WhatsApp'tan yeni rekor!

Nisan 2014'te 500 milyon aktif kullanıcıya, Eylül 2015'te ise 900 milyon kullanıcıya ulaşan WhatsApp, yeni blog gönderisinde "1 milyar kişinin" WhatsApp'ı kullandığını duyurdu.

Blog gönderisine göre Dünya üzerindeki 7 kişiden biri, artık WhatsApp kullanıyor. Firma geçtiğimiz günlerde yıllık 0,99 dolarlık ücreti kaldırdığını duyurmuş, buna rağmen gelir sağlamak için üçüncü parti reklamlara başvurmayacağını söylemişti. Uygulamanın tamamen ücretsiz hale gelmesinin kullanıcı sayısının 1 milyara ulaşmasında büyük bir katkısı olup olmadığı ise bilinmiyor. Ancak firma, daha da büyümek için "WhatsApp'ın hızını, güvenilirliğini, güvenliğini ve basitliğini geliştirmeye" devam edeceğini söylüyor.

WhatsApp'a göre uygulamaya katılacak "6 milyar insan daha var" ve "kalan yol oldukça uzun". WhatsApp, Şubat 2014'te Facebook tarafından 16 milyar dolar karşılığında satın alınmıştı. Hizmet, Nisan 2015'te sesli görüşme işlevini herkese açmıştı. Yakın gelecekte sunulması beklenen özellikler arasında ise videolu görüşmeler ve Facebook entegrasyonu bulunuyor.

Okuyucu Yorumları