WhatsApp için radikal Facebook kararı!

Kullanıcı gizliliğini her zaman ön planda tuttuğunu söyleyen WhatsApp, aldığı yeni kararla birlikte büyük tartışmalara yol açabilir!

WhatsApp için radikal karar!

WhatsApp, uzunca bir zamandır kendini, "kullanıcı mahremiyetinin ve gizliliğinin en büyük koruyucularından biri" olarak tanımlıyor. Ancak dün gelen haber, bu konunun uzun süre tartışılmasına yola açabilir.

WhatsApp, gizlilik sözleşmesinde yaptığı değişiklikle birlikte, kullanıcı bilgilerini Facebook ile paylaşmaya başlayacak. Hatırlanacağı gibi WhatsApp, bir süre önce Facebook tarafından satın alınmıştı.

Peki WhatsApp, Facebook'la neleri paylaşacak? Panik yapmanıza gerek yok; Facebook mesajları WhatsApp'ınızda belirmeyecek ya da tam tersi olmayacak. Ama kullanıcı hesabınıza girdiğiniz tüm kişisel bilgileriniz - telefon numaranız da dahil olmak üzere - Facebook'la paylaşılacak. Facebook, bu sayede kullanıcılarına daha ilgili reklamlar gösterebileceğini ve sosyal ağın "spam kaynağı" haline gelmesini engelleyeceğini söylüyor.

Her ne olursa olsun; kim ne derse desin; bu yeni paylaşım kararının önümüzdeki günlerde fazlasıyla tartışılacağı kesin...

Okuyucu Yorumları