WhatsApp ücreti hakkında kararlar verildi!

WhatsApp, yıllık olarak aldığı ücreti kaldırdı; ama sadece bu kullanıcıları için...

WhatsApp, onlara bedava!

Facebook tarafından alınan ve en popüler mesajlaşma hizmetleri arasında yer alan WhatsApp, Hindistan gibi gelişmekte olan ülkelerden yıllık 1 dolar ücretini almayacağını açıkladı; en azından bir süre için...

Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde Whatsapp'ın bu ülkelerde de ücretli hale geleceğini belirten WhatsApp yöneticisi Arora, insanların konuşurken reklam görmeyi sevmediklerini bu yüzden de reklamlı sistemi tercih etmediklerini sözlerine ekledi.

Gelişmekte olan ülkelerde bir süre için üyelik ücreti alınmayacak olmasının sebebi, bu ülkelerde kullanıcıların büyük çoğunluğunun kredi veya banka kartına sahip olmaması olarak gözüküyor. WhatsApp'ın ücret talep etmesinin bir yolu, bu ülkelerdeki hizmet sağlayıcıları ile anlaşmak ve bunu yaparken de, SMS'ten kazandıkları paraya zarar vermeyeceğini kanıtlamak. Söylenenlere göre, firma bu anlaşmalara başlamış durumda. WhatsApp'ın hizmet sağlayıcıları ile anlaşması, daha fazla kişi WhatsApp'ı kullandığında daha fazla verinin satılabileceği anlamına geliyor. Arora, şu anda Hindistan'daki beş hizmet sağlayıcısı ile anlaştıklarını belirtmekte.

WhatsApp, şu anda dünya çapında 600 milyonun üstünde kullanıcıya sahip ve günümüzün en popüler mesajlaşma hizmetleri arasında yer almakta. Gelişmekte olan ülkelerdeki kullanıcılar için bedava olması ise, bu sayıyı daha da artıracak gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları