WhatsApp, Yeni Özellik İçin Testlere Başladı

WhatsApp, hayatınızı kolaylaştıracak bir yenilik daha yapıyor. Üstelik bu yenilik için testler çoktan başladı bile...

WhatsApp, testlere başladı!

WhatsApp, firmaların kullanıcılara sohbetler yoluyla önemli mesajlar göndermesini sağlayacak araçları test ediyor. Yeni özellikler aktif olduğunda örneğin uçağınızın gecikeceğini veya paketinizin kapınıza yaklaştığını WhatsApp üzerinden öğrenmeniz mümkün olabilecek.

Uyarılar doğrulanmış hesaplardan gönderileceğinden gerçek olup olmadığını anlayabileceksiniz. Bu özellik tüm firmalara muhtemelen bedavaya sunulmayacak. Firma, küçük çaplı işletmeler için ücretsiz bir WhatsApp Business istemcisi üzerinde çalışırken geniş çaplı firmalar için "kurumsal çözümler" sunmaya hazırlanıyor.

Yenilik, bu tür sohbetler için daha çok Facebook Messenger'ı tercih eden Kuzey Amerika'da belki pek hissedilmeyecek. Ancak WhatsApp'ı yoğun biçimde kullanan Hindistan gibi bazı ülkelerdeki şirketler, müşterileriyle konuşmak için zaten WhatsApp'ı kullanıyorlar. Resmi bir uyarı sistemi bu şirketlerin müşterilerine daha kolay ulaşmasını sağlayabilir. Bu biz kullanıcılar için faydalı olabileceği kadar, gereksiz uyarı ve mesajların artması anlamına da gelebilir; bekleyip göreceğiz.

Okuyucu Yorumları