WhatsApp'a İki Adımlı Doğrulama Geliyor!

WhatsApp hesabınızın güvende olmadığını hissediyorsanız, tam istediğiniz işlev yakında geliyor!

WhatsApp'a iki adımlı doğrulama!

En popüler mesajlaşma hizmetlerinden biri olan WhatsApp, şimdiye kadar iki adımlı oturum açmayı desteklemiyordu. Ancak Android Police'in beta sürümdeki keşfine göre bu durum, pek yakında değişecek.

WhatsApp'ın beta sürümünde yeni ortaya çıkan işlev, Ayarlar menüsünde bulunuyor. İki adımlı oturum açma işlevini etkin hale getirdiğinizde WhatsApp sizden 6 haneli bir geçiş kodu oluşturmanızı istiyor. Bu kodu WhatsApp'ı yeni bir cihazda kullandığınızda girmeniz gerekiyor. Kodu unutmanız halinde sıfırlayabilmeniz için bir eposta adresi de girmeniz gerekiyor.

Bu işlemin ardından WhatsApp hesabınız korumalı hale geliyor. Bu güvenlik işlevi aktif hale geldiğinde, sizinle aynı telefon numarasına sahip olan hiç kimse WhatsApp'ı etkinleştiremiyor (eposta hesabınıza veya koda sahip olmadığı için).

Android Police'e göre beta sürümdeki bir başka hoş yenilik, sesli mesajları arka planda çalabilme işlevi. Önceki sürümlerde sesli mesajları dinlerken WhatsApp'ı açık tutmanız gerekiyordu, ancak şimdi dilerseniz başka uygulamalara geçiş yapabiliyor ve sesi dinlemeye devam edebiliyorsunuz.

WhatsApp'ın beta sürümünü denemek istiyorsanız, resmi beta programına Play Store'dan katılabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları