Wi-Fi güncellemesi iPhone 5'i onarabildi mi?

iPhone 5 ve iPad mini'ye özel sunulan iOS 6.0.2 güncellemesi, iyice kafa karıştırdı!

iPhone 5 yine mi "çekmiyor"?

iPhone 5'i (ve iPad mini'yi) vuran klasik Wi-Fi bağlantı sorunlarının, henüz yayınlanan iOS 6.0.2 ile onarılması amaçlanıyor. Apple, güncellemeyi "Wi-Fi'ı etkileyebilecek bir hata düzeltildi" cümlesiyle tanımlıyor.

Bazı kullanıcılar, sadece iPhone 5 ve iPad mini'ye özel olan güncellemeyi OTA (PC'ye bağlamadan, Wi-Fi üzerinden güncelleme) ile yükleyemediklerini ve onu iTunes'tan yüklemek zorunda kaldıklarını söylüyorlar.

Kısa bir süre sonra OTA güncellemenin çalışmaya başladığını söyleyen kullanıcılardan Wi-Fi onarımı hakkında gelen yorumlar ise karışık. "zeroio" takma isimli bir kullanıcı Wi-Fi sinyalinin güçlü olduğunu ve her zamankinden daha çabuk bağlandığını söylüyor. Ancak devamı da var: "Ama Wi-Fi gücü diğer iPhone'larınkinden uzak." "6.02'de telefonun 4G ile Wi-Fi arasında geçiş yaptığını görüyorum. Bunu yaptığını daha önce hiç görmemiştim."

Diğer bir kulanıcı ise hız testlerinden hala yavaş sonuçlar aldığını, ancak podcast'leri daha hızlı indirebildiğini söylüyor.

iPhone 5 çıktığından bu yana dile getirilen Wi-Fi sorunları, Apple forumunda ilk günden itibaren tartışılmaya başlanmıştı. Sözkonusu forum başlığı bugün 183 sayfaya ve 2.700 mesaja ulaşmış bulunuyor. Bir önceki güncelleme olan iOS 6.0.1 de bir Wi-Fi onarımı içeriyordu, ancak kullanıcılara göre düzelen bir şey yoktu.

Okuyucu Yorumları