Wi-Fi hızımız MU-MIMO ile artıyor!

Modemlerimiz, Wi-Fi internet bağlantısını büyük oranda hızlandıracak, yeni ve güçlü bir özelliğe kavuşuyor!

Wi-Fi hızımız MU-MIMO ile artıyor!

Kablosuz modem ve router'lar artık eskisine nazaran çok daha büyük özellikler sunuyor. Elbette bunun için Wi-Fi İttifakı'na (Wi-Fi Alliance) teşekkür etmek lazım, zira 1999 yılından bu yana görevde olan ve yaklaşık 200 kuruluş ile üreticilerin ürünlerini belirli standartlara sokan bu ittifak, bugün daha hızlı bağlantı sunan modem ve router'lara kavuşmamızı sağladı. Wi-Fi İttifakı'nın son eserlerinden biri de MU-MIMO, yani Çoklu Kullanıcı-Çoklu Giriş ve Çoklu Çıkış. Peki, nedir bu?

MU-MIMO özelliği sayesinde, router'ların birden fazla cihazla iletişim kurmaları hızlanıyor. Evet, aynı anda birden çok cihazla veri iletişimi yapabilen router'larda MU-MIMO özelliği önemli bir role sahip. Artık evimizde yalnızca tek bir cihazdan internete bağlanmıyoruz, değil mi? Bilgisayar, cep telefonu, tablet ve televizyon derken arttıkça artan internete bağlı cihaz sayısı, evdeki kişi sayısı arttıkça da artıyor üstelik. İşte MU-MIMO bunu çözüyor.

Eski nesil modemlerde bu özelliği bulmanız mümkün değil; bu yüzden modeminizi yükseltmeyi düşünebilirsiniz. Ama değerlendirmeniz gereken tek konu bu özellik değil. Bir diğer önemli nokta ise çift frekans bandına sahip router'ları tercih etmeniz. 2.4 GHz frekans bandının yanı sıra artık 5 GHz bandını da destekleyen modelleri tercih etmek internet kalitesinde yarar sağlayacaktır. Zira 802.11ac desteği sunan modeller ile 1300 Mbps teorik hızlara erişmek mümkün. O nedenle modem ve router seçiminde MU-MIMO'nun yanı sıra 802.11ac desteğini aramanızı tavsiye ediyoruz.

Okuyucu Yorumları