Wikileaks'in AKP sızıntısında zararlı tehdidi!

Wikileaks'in AKP'nin e-postalarını ifşa ettiği sızıntısında, birçok zararlı yazılım tehdidi ortaya çıktı!

Wikileaks, "zararlı" da sızdırdı!

Kaynaklarının gizliliğini koruyarak hükumetlerin veya diğer organizasyonların hassas belgelerini yayınlayan Wikileaks, geçtiğimiz haftalarda Adalet ve Kalkınma Partisi'ne ait parti içi e-postaların ikinci kısmını da yayınlamıştı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan anti-virüs güvenlik uzmanı Vesselin Bontchev, Wikileaks'in bu ikinci paket dahilinde, 80'i aşkın farklı kötü amaçlı yazılımı da yayınladığını ifade etti.

Bontchev, GitHub sayfasında yayınladığı araştırmasında Wikileaks'in AKP e-postaları paketinin içerisindeki zararlı tehditlerinin ne kadar kapsamlı olduğunu gösteriyor. Bu da doğal olarak, söz konusu sızıntıları yapan bu organizasyonun yaptığı eylemlerin etik dışılığına yeni bir örnek olarak gösteriliyor.

Geçtiğimiz Temmuz ayında Wikileaks, Türkiye'nin 79 ilindeki her kadın oy verenin hassas bilgilerini yayınladığı için "kadınları tehlikeye atmakla" eleştirilmişti. AKP e-postalarına dair yapılan sızıntıya yönelik eleştiriler arasında bunların bazı zararlı yazılımlara götüren bağlantılar içermesinin yanında zayıf bir içeriğe sahip olması da yer alıyor.

Okuyucu Yorumları