Wikileaks'in Kurucusu Assagne'ın İnterneti Kesildi!

Son birkaç haftadır ardı ardına sızdırdığı e-postalarla tekrar gündeme gelen Wikileaks'in kurucusu, internet şoku yaşıyor!

Çok tartışılan ismin interneti kesildi!

Wikileaks'in paylaştığı tweet'e göre, kurucusu Julian Assange'ın internet bağlantısı "devlet tarafından uluslararası seviyede kesildi". Organizasyon beklenmedik gelişmelere karşı hazırlıklı olduğunu da açıkladı.

Tweet'in ardından WikiLeaks, daha da net bir biçimde Ekvator hükümetini, gelen baskılara boyun eğmekle suçladı. Assange, adına yapılan cinsel taciz suçlamaları nedeniyle 2012'de Ekvator büyükelçiliğine sığınmıştı. Cumartesi akşamı Wikileaks, Hillary Clinton'un Goldman Sachs ile yaptığı konuşmayı yayınlamasından sonra şu tweeti attı "Ekvator hükümetinin Assange'in internet erişimini kestiğini doğrulayabiliriz".

Wikileaks son bir kaç gündür, Clinton'un seçim kampanyasının yöneticisi John Podesta'ya ait yüzlerce e-postayı sızdırmıştı. Clinton'un kampanyası ve Başkan Barack Obama'nın yönetimi, Wikileaks'i Rus hacker'larla iş birliğine girip Amerika seçimlerinin meşruluğuna çamur atmakla suçluyor.

Wikileaks anlattıklarına dair bir kanıt sunmadı, yetkilileri sorulan sorulara da cevap vermedi.

Okuyucu Yorumları