Windows 10, 100 milyon yükleme barajını aştı

Yeni nesil işletim sistemi Windows 10'un 2 ay içerisinde ulaştığı yükleme sayısı, parmak ısırtıyor!

Windows 10, sadece 2 ayda...

Microsoft 29 Temmuz'da ücretsiz bir yükseltme olarak Windows 10'u piyasaya sürdüğünden beri yeni nesil işletim sistemi dünya üzerinde milyonlarca cihaza indirildi. En son raporlar Windows 10'un 75 milyon cihazda yüklü olduğunu gösterirken, ismi açıklanmayan kaynaklar bu sayının 100 milyonu aştığını iddia ediyor.

Microsoft bu ayın başlarında hızla 100 milyon Windows 10 yüklemesine yaklaşıldığını bildirmişti. Şirket önümüzdeki üç yıl içersinde tüm dünyada 1 milyar cihazın Windows 10 işletim sistemini kullanmasını sağlamayı amaçlıyordu. Bu takdire şayan başarı Microsoft'un sadece iki ay içersinde hedefin yüzde 10'una ulaştığını ortaya koyuyor.

Microsoft, 6 Ekim'deki büyük etkinlikte yeni Windows 10 cihazlarını vitrine çıkarmayı planlıyor. Şirket büyük lansmanla birlikte yeni Windows 10 Mobile amiral gemileri, akıllı bileklik Band'in güncellenmiş versiyonu ve gücünü Intel'in yeni altıncı nesil 'Skylake' işlemcilerinden alan, Windows Hello şifresiz biyometrik kimlik doğrulama desteğiyle yeni nesil tablet Surface Pro 4'ü tanıtacak.

Microsoft'un resmi istatistikler sayfasında şimdiye kadar 75 milyon Windows 10 yüklemesine ulaşıldığı belirtiliyor. Bu bağlamda şirketin 100 milyon rakamını kendi etkinliğinde açıklamayı planladığı düşünülebilir.

Okuyucu Yorumları