Windows 10'da "Win 8.1 Update 2" izleri!

Windows 10'da yapılan bu keşif, Microsoft'un Windows 8'den "çoktan vazgeçtiğini" gösteriyor!

Windows 10'da 8.1  izleri!

Microsoft, geçtiğimiz aylarda Windows için aylık güncelleme düzenine geçeceğini duyursa da, Windows 8.1 Update 2 söylentilerini yalanlamıştı. Windows Threshold söylentileri ve sızıntılar, Update 2 yerine Windows 9'la tanışacağımızı düşünmemizi sağlamıştı.

Windows 10'un ortaya çıkmasıyla Microsoft'un planları çok daha açık bir hale geldi. Update 2, aslında Microsoft içinde gerçekten de var olan bir güncellemeydi. Yukarıda Windows 10'dan aldığımız ekran görüntüsünde Windows 8.1 Update 2'nin adının geçtiğini açık biçimde görmeniz mümkün. Bu, Microsoft'un bir dönem Windows 8'e Update 2 güncellemesi sunmayı planladığını, ancak daha sonra Başlat menüsünü yepyeni bir Windows 10 ile ortaya çıkarmaya karar verdiğini gösteriyor.

Microsoft'un Update 2 yerine yeni bir işletim sistemi yayınlama kararının arkasında ne olduğunu bilmesek de, tahmin yürütmemiz zor değil. Firma, pek iyi gitmeyen Windows 8 satışlarını geride bırakıp, onu tüketiciye daha çekici bir biçimde sunmak istemiş olabilir. Dahası Windows 8'in Başlat menüsüne ihtiyaç duymadığını söyledikten sonra, aynı işletim sisteminin neden Başlat menüsüyle geldiğini açıklamak, Microsoft için zor olabilirdi.

Okuyucu Yorumları