Windows 10'dan dokunmatik açılımı!

Microsoft'un Windows 10 ile düzelteceği en büyük Windows 8 sorunlarından biri de bu olacak!

Bu sefer olacak mı?

Microsoft'un Windows 8 işletim sistemi nedeniyle aldığı en büyük eleştirilerden biri, Windows 8'in dokunmatik arayüzünün fare ile yeterince rahat çalışmamasıydı. Dokunmatik ekranlı mobil cihazları odak noktasına alan Windows 8, sanki masaüstü ve laptop cihazları yok sayarak tasarlanmış bir işletim sistemi gibi görünüyordu.

Microsoft yoğun şikayetlerin ardından Windows 8.1 ile sistemin fare ile daha kolay kontrol edilmesini sağlayan bir güncelleme yapmış olsa da masaüstü kullanıcıları Windows 8.1 ile kendilerini hiçbir zaman rahat hissedemediler.

Yazılım devi şimdi Windows 8'den çıkardığı dersleri Windows 10'da kullanacağını ifade ediyor ve Windows 10'un dokunmatik ekranlı cihazlarda özelleştirilmiş dokunmatik özelliklerle çalışacağını ancak masaüstü sistemlerde de olması gerektiği gibi, konvansiyonel fare/klavye girişini kullanacağını vurguluyor.

Bakalım Microsoft'un bu atağı, Windows 8 ile Windows ekosistemine küsmüş olan kullanıcıların kalbini geri kazanmaya yetecek mi? Daha da önemlisi, Microsoft, bu sefer dengeyi iyi kurabilecek mi? Bekleyip göreceğiz...

Okuyucu Yorumları