Windows 10'a Media Center'ı yüklemeyin!

Windows 10'un Teknik Önizleme sürümünde bu numarayı yapmanızı hiç tavsiye etmiyoruz!

Windows 10'a bunu yapmayın!

Windows 10'un Teknik Önizleme sürümü bu ayın başlarında tanıtıldı ve bir gün sonrasında hemen indirmeye sunuldu. Tanıtım etkinliğinde olduğu gibi, Teknik Önizleme sürümü de iş müşterilerine ve kurumsal müşterilere odaklanıyordu. Tüketicilere yönelik birçok şey ise eksik idi.

Teknik Önizleme'ye dahil edilmeyen özelliklerden bir tanesi olan Windows Media Center'ı bazı kullanıcılar Windows 8.1 anahtarını kullanılarak geri yüklemeyi başardılar. Ancak kullanılan yöntem, bazı kullanıcılarda sorunlara yol açtı.

Sözkonusu anahtar, normal şartlarda Windows 8.1 Pro'ya Media Center Pack'i eklemenize izin veriyor. Ancak aynı anahtar, Media Center'ı Windows 10'a eklemek üzere kullanıldığında işletim sistemi, kendisini "Windows 8.1 Pro with Media Center" olarak görmeye başlıyor. Bunun yanında işletim sisteminin etkinleştirilmediğine dair bir uyarı da ekrana geliyor. Sorunlar bununla da bitmiyor: bu yöntemi kullandıktan sonra Windows 10'a gelen güncellemeler ve yamalar yüklenemiyor.

Windows 10'a Media Center'ı yüklemeyin!

Microsoft ise bu hafta sonu sorunla ilgili bir açıklama yaparak bu yöntemi kullanmamaları konusunda kullanıcılarını uyardı. Firmadan bir destek mühendisi, Microsoft forumlarında paylaştığı bir gönderide "Bunu Tech Preview'u yayınlamadan önce yakalayamadığımız için özür dileriz" dedi.

Okuyucu Yorumları