Windows 10 efsaneleri ve gerçekleri!

Windows 10 bedava mı olacak; IE'yi çöpe mi atacak? Merak edilen sorunların cevapları burada...

Windows 10 gerçekleri

Windows 10 henüz piyasaya sürülmedi, ancak işletim sistemi hakkında birçok efsane ortada dolaşmaya başlamış durumda. Örneğin kopya Windows 7 veya 8 kullananların, Windows 10'a yükselterek lisanslı hale gelebileceğini söyleyenler var. Bu iddiaların doğruluğunu sizler için araştırdık. İşte Windows 10 hakkında en çok merak edilenler ve cevapları.

Windows 10 ücretsiz mi olacak?

Windows 10'un sizin için ücretsiz olması, bazı koşullara dayanıyor. Windows 7, Windows 8 ve 8.1'i kullananların Windows 10'a ücretsiz olarak yükseltebileceği doğru. Microsoft'un bu teklifi, işletim sisteminin yaz aylarında piyasaya sürülmesinden itibaren 1 yıl boyunca geçerli olacak. Vista veya XP kullananlar ise Windows 10 için tam ücret ödemek zorunda olacaklar.

Windows 10 korsanı yasallaştırıyor mu?

Microsoft'un yaptığı açıklamayla bu efsane tarihe karışmıştı. Windows 8, Windows 8 veya 8.1'in korsan sürümlerini kullananlar, Windows 10'u yükleyebilecekler. Ancak bu, işletim sisteminin bir anda korsan olmaktan çıkıp, yasal hale geleceği anlamını taşımıyor.

Tüm Windows'lar güncellenecek iddiası

Bu söylentiler, pek doğru değil. Windows 8.1'li cihazlar güncellenecek iken Windows RT, Windows 10'a güncellenmeyecek. Bununla birlikte RT için sunulacak özel bir güncelleştirme, ona Windows 10'un bazı özelliklerini getirecek.

Windows Phone'da ise eski Lumia'lar, Windows 10'a güncellenmeyecekler.

Windows 10, IE'siz mi kalacak?

Windows 10, IE'siz mi kalacak?

Windows 10, IE'siz mi kalacak?

Internet Explorer 11, uyumluluk amacıyla işletim sistemindeki yerini koruyacak. Bununla birlikte IE, varsayılan tarayıcı olma özelliğini henüz son ismi belirlenmeyen, Project Spartan kod adlı yeni tarayıcıya bırakacak.

Windows 10, tüm cihazlarda aynı mı olacak?

Windows 10, PC'ler, tabletler, akıllı telefonlar ve Raspberry Pi'de kullanılabilecek. İşletim sistemi, her plaftormda aynı sürücüyü kullanacak. Bununla birlikte işletim sisteminin görünümü ve birçok bileşeni, cihaza göre değişecek.

Windows 10 akıllı telefonlara yüklenebilecek mi?

Bunu yapmak gerçekten de mümkün olacak, ancak her cihaza değil. Microsoft ve Xiaomi arasındaki anlaşma, Windows 10'un normalde Android ile çalışan Mi4'e yüklenebilmesine izin verecek. Hatta ROM'un teknik önizleme sürümü, şu an kullanılabilir durumda.

Windows 10 cihazlarına Linux yüklenebilecek mi?

Microsoft, UEFI seçeneğini üreticiler için varsayılan olarak açık tutacağından, Windows 10'lu PC'lere Linux yüklemek çok daha zor olacak.

Xbox oyunları Windows 10'da çalışacak mı?

Bu sorunun cevabı Microsoft'un yapacaklarına bağlı. Eğer firma çapraz-platform multiplayer oyunlar sunmak isterse, bu hayal gerçeğe dönüşebilir. Bunun yanında Xbox One oyunlarını aynı ağ üzerinde PC ve tablet üzerinden akış yoluyla oynamak mümkün olacak. Bu durumda oyun hesaplamaları, konsol üzerinde yapılacak.

Okuyucu Yorumları