Windows 10 Fall Creators Update Ortaya Çıktı!

Microsoft, Windows 10 için yayınlanacak bir sonraki büyük güncellemeyi ortaya çıkardı!

Bir Creators Update daha yolda!

Microsoft, Windows 10'un bir sonraki büyük güncellemesinin "Fall Creators Update" olacağını duyurdu. Creators Update'in henüz yayınladığını düşündüyseniz haklısınız, ancak Microsoft sanatçı ve üretken kişilere sunacağı yenilikleri henüz tamamlamış değil.

Windows Story Remix

Bu sıradaki güncellemenin odak noktasında Windows Story Remix adlı yeni uygulama bulunacak. Story Remix'in en dikkat çeken yanı ise "karışık gerçeklik içeriği" oluşturmaya izin verecek olması. Microsoft, uygulamayı tanıtırken fotoğraflara ve videolara 3 boyutlu nesneler ekledi ve bu şekilde nasıl hikayeler oluşturulabileceğini gösterdi. Uygulamanın asıl amacı ise kullanıcılara fotoğraf ve videolardan, paylaşmaya yönelik hatıralar oluşturma olanağı sunmak. Oluşturulan hikayelere müzik, tema, sinematik geçişler, Windows Ink ile el yazısı eklemek mümkün.

Windows 10 Fall Creators Update Ortaya Çıktı!

Windows Story Remix'in bir başka özelliği, birden fazla kişi tarafından kullanılabilmesi. Örneğin uygulama, bir anne ve babanın futbol oyunundan farklı açılardan fotoğrafları otomatik olarak bir araya getirebiliyor.

Fluent Design System

Fall Creators Update'in bir başka önemli özelliği olan Fluent Design System, uygulamaların görünümünü ve onlarla kurduğunuz etkileşimi etkileyecek. Project Neon kod adıyla tanıdığımız yenilik, tasarım dilinde yapacağı değişikliklerle farklı cihazlarda daha yoğun ve canlı bir deneyim sunacak.

Diğer Yenilikler

Diğer Yenilikler

Yeni tanıtılan Timeline, masaüstünüzün belirli bir zamandaki durumunu görebilmenizi sağlayacak. Böylece belirli bir zamandaki dosyalara, uygulamalara ve sitelere geri dönebileceksiniz. İşlev temel olarak MacOS'taki Time Machine'e benziyor.

Son olarak panoya gelecek yeni özellik, ona "evrensel kopyala yapıştır" işlevlerini kazandıracak. Böylece Windows'lu cihazlar ve fazlası arasında kopyalayıp yapıştırmak mümkün olacak.

Okuyucu Yorumları