Windows 10: Geldi, geliyor, hayır gelmiyor...

Windows 10 Mobile final sürümünün ne zaman yayınlanacağı, bu haberlerle yılan hikayesine döndü!

Geliyor, geldi, hayır gelmedi

Halihazırda kullanmakta oldukları cihazları için Windows 10 Mobile'ın piyasaya sürülmesini bekleyenler, Microsoft'un bu tarihi ilk olarak Aralık ayı olarak belirlediğini öğrenmişlerdi. Geçtiğimiz ay yapılan bir duyuruda ise müşterilerin bu yılın ilk aylarını beklemeleri gerekeceği belirtilmişti. Bu son açıklamadan beri de firma sessizliğini halen koruyor.

Bu sessizliğin devam etmesi de doğal olarak bazı söylentilere ve kafa karışıklığına yol açıyor. Zira bazı operatörler mobil işletim sisteminin dağıtımına başlandığını, bazıları da eli kulağında olduğunu duyurmaya başladılar. Hatta bazı kullanıcılar cihazlarının Windows Phone 8.1'den Windows 10 Mobile'a çoktan güncellendiğini iddia etti. Örneğin Vodafone Australia bugün yaptığı bir açıklamada, söz konusu güncellemeye dair yaptıkları testlerin tamamlandığını ve kullanıma sunmak üzere onay beklediklerini belirtti.

Fransız operatör Bouygues Telecom ise 14 Ocak'ta yaptığı duyuruda güncellemenin bu hafta başlayacağını iddia etmişti. Firmadan yapılan yeni bir düzeltmede ise bu tarihin bu haftasonu ve önümüzdeki hafta arasında bir gün olacağı belirtildi. Bu açıklamadan birkaç saat sonra ise başka bir Bouygues Telecom yetkilisi güncellemenin gelmesinin Şubat sonunu bulacağını, kesin bir gün için de daha net bir iletişimi beklediklerini duyurdu.

Söz konusu gecikmenin temel nedeninin kullanıcılara daha kusursuz bir Windows 10 Mobile deneyimi yaşatmak olduğunu da söyleyebiliriz. Ancak ortada net bir açıklama olmaması, beraberinde büyük bir kargaşayı da getirmiyor değil...

Okuyucu Yorumları