Windows 10 güncellemeleri geri gelsin!

Meraklı Windows 10 kullanıcılarının başına gelen ilginç sorunu çözmenin yolu bulundu!

Güncellemeler geri gelsin!

Sürpriz şekilde ortaya çıkan Windows 10'un testlerine bir milyon kişi katılıyor. Uzman kullanıcılar için Windows 10'un henüz yayınlanmamış olan sürümlerini görüp indirmeye yarayan bir küçük hile de bulunuyor. Fakat bu hileyi kullanarak Microsoft'un bitirmiş olduğu ve yayına sokmaya hazırladığı yeni sürümleri indirenler farkında olmadan Windows 10'un güncelleme özelliğini de kapatıyorlar ve bu sorun kullanıcıların daha fazla güncelleme almasını engelliyor. Dolayısıyla, meraklı kullanıcılar, pratik olarak test sürecinin dışına çıkmış oluyor.

Windows Insider programından Gabriel Aul güncelleme alamama sorununun söz konusu hileden kaynaklandığını Twitter hesabından açıkladı ve problem yaşayanları Microsoft Answers forumlarına yönlendirdi.

Bu sorunla karşılaşanların Kayıt Defteri'nde yapması gereken ayarlar Microsoft Answers Forumları'nda açıklandı. Belirtilen değişiklikleri Kayıt Defteri'ne işledikten sonra tekrar güncelleme kanalına giderek bilgisayarınıza yeniden Windows 10 güncellemelerinin gelmesini sağlayabilirsiniz.

Elbette Kayıt Defteri ayarlarıyla oynamak için ne yaptığınızı bilmeniz gerekiyor, aksi halde Windows'unuza geri dönüşü zor zararlar verebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları