Windows 10 Güncellemelerinde Büyük Değişim!

Microsoft, dikkat çekici bir karara imza atarak Windows 10 Insider sürümlerini durdurdu; en azından bir süre için... İşte bunun nedeni...

Windows 10 için büyük değişim zamanı!

Yazılım devi Microsoft, yeni ve radikal bir güncelleme sistemini uygulamaya koymak adına, yeni Insider sürümlerini bir süre için yayınlamayacak. Windows 10 fan'larının yeni bir mimariye ne zaman kavuşacakları henüz belli olmamakla birlikte, bu yeniliğin uzun vadede Insider'ların yararına olabileceği belirtiliyor.

Insider mimarilerine bu şekilde kısa bir ara verilmesinin temel nedeni Microsoft'un Insider mimarilerini firmanın yeni Unified Update Platform'a (UUP) transfer etmesi. UUP adlı bu platform Microsoft'un aynı zamanda delta güncellemeler olarak da bilinen diferansiyel güncellemeleri ulaştırmasına olanak tanıyor.

Bu da Windows 10'un gelecekteki Insider mimarileri için yapılan güncellemeler için kullanıcıların sadece son güncellemeden beri değişen kodu indirip yüklemelerinin gerekeceği anlamına geliyor. Bunun da bütün bir güncellemeyi yüklemektense çok daha pratik bir süreç olacağını söyleyebiliriz.

Microsoft ayrıca kullanıcıların UUP sayesinde indirme boyutları açısından yüzde 35'lik bir tasarruf sağlayacaklarını da ekledi.

Okuyucu Yorumları