Windows 10 Güncellemelerinden İyi Haber!

Microsoft, son zamanlarda giderek daha fazla can sıkmaya başlayan Windows 10 güncellemelerine neşteri vuruyor!

Windows 10 güncellemelerinden iyi haber!

Microsoft, Windows 10'un güncelleme boyutlarını düşürüp, güncelleme işlemlerini hızlandıracak bir yeniliği yakında bizlere sunacak.

Unified Update Platform, kısa adıyla UUP, arka planda çalışıyor ve Windows 10'u güncellerken ihtiyaç duyulan işlem gücünü azaltıp, güncelleme dosyalarının boyutlarını küçültüyor. Bunun yanında akıllı telefonlarda da benzer işlevler sunan UUP, tüm bu optimizasyonları kullanıcı hiç fark etmeden, arka planda yapıyor.

Yapılacak değişikliklerle birlikte Windows 10'lu cihazlar, güncellemelerin sadece kendilerini ilgilendiren kısmını alacaklar. UUP sayesinde güncellemeler, "farksal" olarak sunulacak, yani kullanıcılar, sadece güncellemeler arasında değişen kısımları indirecekler. Microsoft'a göre büyük güncellemelerde bu, indirme boyutunu kabaca yüzde 35 azaltacak.

UUP ilk olarak Windows 10 Mobile'ın henüz yayınlanan halka açık beta sürümünde kullanılmaya başlanmıştı. Çoğu kullanıcı, UUP'nin güncelleme boyutlarını küçülten yeniliklerini Windows 10 Creators Update'in 2017'nin başında yayınlanmasının ardından görmeye başlayacak. Microsoft, Insider yapılarını kullananların UUP'den "daha erken" faydalanmaya başlayacağını söylese de, kesin bir tarih vermedi.

Okuyucu Yorumları