Windows 10 güncellemesi yine sorun oldu!

Windows 10 Anniversary Update'i kuranlar, çok ilginç bir sorunla karşı karşıya kaldıklarını rapor ediyor!

Windows 10 yine bozuldu!

Geçtiğimiz günlerde kullanıma sunulan Windows 10 Anniversary Update'le birlikte cihazınızı güncellediniz ve USB webcam'inizin artık çalışmadığını mı fark ettiniz? Merak etmeyin, yalnız değilsiniz.

Bu soruna neden olan şey ise temelde Microsoft'un bu yıllık güncellemesi USB webcam'lerin NV12 ve YUY2 formatlarını öne çıkarıp aslında daha popüler olan MJPEG ve H.264 formatlarını desteklemeyi kesmesi. Firma, bu hamlesiyle farkında olmadan da olsa belki de milyonlarca kameranın çalışmamasına neden oldu.

Thurott'a yer alan rapora göre firmanın böyle bir format sınırlandırmasına gitmesinin nedeni ise Anniversary Update'in çok sayıda uygulamanın webcam'lere erişimi için olası yeni durumlara izin vermesi ve bu esnada yasaklanan süreçlerin de kodlamayla ilgili bazı sorunlara yol açarak onları yavaşlatması. Yeni güncellemenin formatlara getirdiği sınırlamayla da bu sorunları ortadan kaldırması hedefleniyordu.

Windows 10 Anniversary Update mercek altında!

Fakat bazı formatlara verilen desteğin kesilmesi çok sayıda kullanıcının bu formatları kullanan cihazlarını çalıştıramamasına neden oldu. Kullanıcıların bu sorunun üstesinden gelmek için yapabilecekleri iki şey var: Güncellemeyi aldıktan 10 gün içerisinde Anniversary Update'ten geri dönmek ya da Microsoft ekibinin bu sorunu çözmesini beklemek...

Okuyucu Yorumları