Windows 10 Home buna izin vermeyebilir!

Windows 10'un Home sürümü, daha önce görmediğimiz, ilginç bir kısıtlamayla gelebilir!

Home, buna izin vermeyebilir!

Windows 7 Starter, Home Basic, Home Premium ve Windows 8.1'in Pro olmayan sürümlerini kullananlar, 29 Temmuz'dan itibaren Windows 10 Home'a ücretsiz geçiş yapabilecekler. Windows 10'un özelliklerinin listelendiği web sayfasında yer alan bir paragraf ise Windows Home'la ilgili ilginç bir durumu ortaya çıkardı.

"Windows 10 Home kullanıcıları, güncellemeleri Windows Update üzerinden otomatik olarak alacaklar. Windows 10 Pro ve Windows 10 Enterprise kullanıcıları, güncellemeleri erteleyebilecekler."

Microsoft'un kullandığı bu cümleler durumu çok net biçimde açıklamasa da, Windows 10 Home kullanıcılarının güncellemeleri yüklemeyi erteleme seçeneğinin olmayacağı anlaşılıyor. Windows 8.1 ve Windows 7'de güncellemeleri ertelemek mümkündü.

Buradan Windows 10 Home'un güncellemeleri otomatik olarak indireceğini ve yükleyeceğini anlıyoruz. Tabi ki bu, Windows 10'un kendi kendine baştan başlayacağı anlamına gelmiyor, ancak Home kullanıcılarının sorunlu güncellemeleri atlama şansı olmayabilir. Windows 10'un şu anki yapılarında güncellemeleri otomatik olarak kontrol ettirebiliyorsunuz - elle kontrol veya güncellemeleri ertelemek için herhangi bir seçenek bulunmuyor. Bu örneğin Home sürümüne de yansıması olası.

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate\

Daha önce güncellemeler için çeşitli koşullar belirlemeye izin veren yukarıdaki anahtar da artık kayıt defterinde bulunmuyor.

Okuyucu Yorumları