Windows 10 için TPM 2.0 dönemi başladı!

Bedava geçiş için sadece birkaç saatin kaldığı Windows 10, bu kargaşa içerisinde TPM 2.0'a geçiş yapıyor. Peki ama bu ne demek; nasıl çalışacak?

Windows 10 için TPM 2.0 dönemi başladı!

Windows 10, kısa bir süre içinde ekosistemde kendine iyi bir yer edinmiş durumda. Windows 10'un kullanım oranı, en yeni NetMarketShare rakamlarına göre yüzde 19,14'e ulaştı bile. Bunda elbette işletim sistemine geçişin ücretsiz olması büyük avantaj. Bu arada bedava Windows 10 dönemi 29 Temmuz'da; yani bugün kapılarını kapatmak üzere. O nedenle henüz geçiş yapmadıysanız şu an son saatleriniz...

Bu kargaşada gözden kaçan bir de detay var; Windows 10'un artık daha güvenli bir işletim sistemi olacak olması. 28 Temmuz'dan itibaren Windows 10 işletim sistemi yüklü olarak gelen tüm cihazlara yeni güvenlik politikasını uygulayacak olan Microsoft, TPM 2.0'a (Trusted Platform Module) geçiş yapıyor.

TPM 2.0'la beraber güvenliği yazılımdan ziyade donanıma endeksleyecek olan Microsoft, böylece Windows 10'a kırılması daha zor bir güvenlik önlemi getirme peşinde. Şifreleri çipler içinde saklayacak Microsoft'un bu kararıyla elbette PC üreticileri de bundan etkilenecek ve Windows 10 işletim sisteminin yer alacağı cihazları bu standarda hazır olarak üretecekler.

Okuyucu Yorumları