Windows 10, indirme sayısında gaza bastı!

Windows 10, ilk gün ulaştığı 14 milyon indirme sayısından sonra, hafta sonuna da zaferle girdi!

Windows 10 gaza bastı!

Biz zaten Windows 10 işletim sisteminin popüler olacağını tahmin edebiliyorduk. Öyle ki Microsoft, talepleri karşılamak için 40 Tb/s veri akışı sağlayabilecek bant genişliği bile satın almıştı. Yükseltme ilk olarak Windows Insider üyelerine açıldı ve araştırmalar 28 Temmuz tarihinde 10 Tb/s veri akışı sağlandığını işaret ediyordu. İlk gün indirme sayısı ise, 14 milyon olarak açıklanmıştı. Ve bu sayı, Cumartesi sabahı itibariyle yaklaşık 67 milyona ulaştı.

Microsoft bir önceki blog yazısında 24 saat içinde 14 milyon kullanıcının yeni nesil işletim sistemine geçiş yaptığını bildirmişti. Sayacın birden 67 milyona vurmuş olması, lansmanın ilk gününe oranla 5 kat fazla yükseltme oranına ulaşıldığını ortaya koyuyor.

Sadece bununla da sınırlı değil. Microsoft'un, 15 Tb/s veri akışıyla, Apple'ın işletim sistemi yükseltme dönemindeki 8 Tb/s rakamını ikiye katladığı ve yeni bir rekor kırdığı da belirtiliyor.

Microsoft daha önce önümüzdeki 2-3 yıl içersinde 1 milyar Windows 10 kullanıcısına ulaşmayı hedeflediklerini açıklamıştı. Gelen veriler, şirketin bu amacına ulaşmak için iyi bir başlangıç yaptığını gösteriyor.

Okuyucu Yorumları