Windows 10 Kasım Güncellemesi geri geldi!

Microsoft, geçtiğimiz günlerde uzman Windows 10 kullanıcılarını üzen kararından vazgeçti!

Güncelleme geri geldi!

Windows 10 haberlerini yakından takip ediyorsanız, Microsoft'un geçtiğimiz günlerde Kasım güncellemesini içeren ISO dosyalarını geri çektiğini hatırlarsınız (Windows Update'ten sunulan güncellemeden bahsetmiyoruz). Şimdi ise firma, geri çektiği bu seçeneği tekrar sunmaya başladı.

Microsoft, geçtiğimiz günlerde kafa karıştıran bir hamleyle Kasım güncellemesini içeren ISO dosyalarından çıkarmıştı. Bu, Medya Oluşturma Aracı'nı kullanarak Windows 10 yükleme medyası hazırlayanların, Windows 10'un daha eski bir sürümünü kullanmak zorunda kalacağı anlamına geliyordu.

Ancak bugün yapılan bir açıklamayla Microsoft, planından geri adım attığını ortaya çıkardı. Yaşanan sorun, açıklamaya göre bazı kullanıcıların gizlilik ayarlarının etkilenmiş olmasıydı. Firmaya göre çok az kişiyi etkileyen sorun, bazı gizlilik ayarlarının eski haline dönmesine neden oluyordu. Microsoft, bu ayarların önümüzdeki günlerde olması gibi değiştirileceğini söylerken yaşananlardan dolayı özür diledi.

Güncelleme sonrasında varsayılan ayarlarına dönen gizlilik ayarları arasında şunlar bulunuyor:

  • Uygulamaların, reklam kimliğimi kullanmasına izin ver
  • SmartScreen Filtresi'ni web içeriği için etkinleştir
  • Uygulamalar arka planda çalışsın
  • Cihazlarla eşitle

Bu gelişmelerin ardından güncelleme, Medya Oluşturma Aracı üzerinden tekrar sunulmaya başlanmış durumda.

Microsoft'un çok az sayıda kullanıcıyı etkileyen bir sorun nedeniyle güncellemeyi geri çekmesi saçma gibi görünse de, firma son zamanlarda gizlilik konusunda ateş altında olduğundan bu hamlesini anlayışla karşılamak gerekiyor. Elbette Microsoft, daha önceki açıklamalarında olup bitenleri bizlerle paylaşsa daha iyi olabilirdi.

Okuyucu Yorumları