Windows 10 Kasım'da Microsoft'un Yüzünü Güldürdü!

Son aylarda yeni kullanıcı kazanmakta zorlanan Windows 10, bu gelişmeyle "acaba" diyenleri susturdu!

Windows 10 bu kez yüzleri güldürdü!

Sebebini tam olarak söylemek zor olsa da Windows 10, Netmarketshare verilerine göre Kasım ayında rüzgarı arkasına alarak Nadella ve dostlarının yüzünü güldürdü.

Windows 10'un Eylül'deki yarım puanlık düşüşün, Ekim ayında gösterdiği yüzde 0,06'lık artışın ardından Kasım'da yüzde 1,13'lük artışla pazar payını yüzde 22,59'dan yüzde 23,72'ye çıkarmış olması Microsoft için önemli bir gelişme. Yüzde 2'ye yakın büyüme oranı belki çok büyük görünmüyor, ancak Ağustos'tan bu yana Microsoft'un gördüğü en yüksek büyüme oranı.

Ücretsiz geçiş fırsatı sona eren (tam olarak değil) Windows 10'un neden birden bire hız kazandığına gelirsek, bunun nedeni Windows 10 ile beraber satılan yeni donanımlar ve Black Friday indirimleriyle satılan Windows 10'lu cihazlar olabilir. Microsoft, yaklaşan tatil sezonunu hesaba katarak pazar payını daha da genişletmeyi umabilir.

Tüm resme baktığımızda ise Netmarketshare verilerinin Windows 7'yi yüzde 47,17 ile ilk sıraya yerleştirdiğini görüyoruz. Kasım'da yüzde 1,21 gerilese de Windows 7, kullanım oranında açık ara birinciliğini koruyor. Windows 8 ve 8.1 yüzde 9,97 kullanım oranına sahipken Windows XP, hala yüzde 8,63'lük kullanım oranına sahip.

Okuyucu Yorumları