Windows 10, küçük tabletlerde nasıl çalışacak

Windows 10, 8 inç boyutlarındaki küçük tabletlerde nasıl çalışacak? İşte böyle...

Windows 10 böyle çalışacak!

Geliştirilme süreci devam eden Windows 10'un, şu anki durağı Microsoft'un Chicago'daki Ignite konferansı. Etkinlikte işletim sisteminin farklı yönlerini tanıtan Microsoft, arayüzdeki güncellemeler ve kurumlara yönelik yeni güncelleme sürecini gösterdi.

Konferansta gösterilen, daha önce görmediğimiz Windows 10 yapılarına ait kareleri, burada sizlerle paylaşmıştık. Şimdiye Microsoft'tan Joe Belfiore, Windows 10'un küçük tabletlerde nasıl çalışacağını gösterdi.

Microsoft'un bugüne dek piyasaya sürdüğü küçük boyutlu herhangi bir tablet yok, ancak 8 inç'lik tabletlerin popüler olduğu bir gerçek. Dell, Lenovo ve daha birçok firmanın bu boyutlarda Windows 8'li tabletleri var. Bu yüzden Microsoft, yeni işletim sisteminin bu boyutlardaki cihazlarda da düzgün biçimde çalışmasını istiyor.

Belfiore, tanıtımında bu tabletleri istasyon aksesuarı aracılığıyla nasıl büyük ekrana bağlayabileceğimizi de gösteriyor. Tabletler, Windows 10'un tam sürümüyle çalıştığından, istasyona yerleştirildiğinde aynı normal PC'ler gibi işliyorlar.

Belfiore'un küçük tabletlerdeki Windows 10 tanıtımını yukarıda, Neowin.net'in yayınladığı videoda izleyebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları