Windows 10 Mobile bu ay gelebilir!

Haftaya gelecek; hayır önümüzdeki ay gelecek... Yılan hikayesine dönen hikayede son durum!

Bu sefer geliyor mu?

Windows 10 Mobile güncellemesinin sunulmasını beklediğimiz Şubat ayını da geride bıraktık. Bazı söylentiler, yılan hikayesine dönen işletim sisteminin bu kez de bu hafta geleceğini iddia ediyordu. Şimdi ise Microsoft'un merakla beklenen güncellemeyi bu ay kullanıma sunmaya başlayacağı ileri sürüldü.

VentureBeat'e göre Microsoft, ortaklarına gönderdiği epostada Windows 10 Mobile güncellemesini bu ay yayınlamayı hedeflediğini söyledi. Epostaya göre güncellemeler, Lumia 950 ve Lumia 950 XL amiral gemisi modellere aylık firmware güncellemelerinin sunulmasının ardından dağıtılmaya başlanacak. Güncellemenin kullanıcı tarafından başlatılabileceği, otomatik olarak yüklenmeyeceği söyleniyor.

Windows 10 Mobile'ı yayınladığı ilk gün, herkes yükleyemeyecek. Microsoft, Windows Phone 8.1'den Windows 10 Mobile'a geçişin mobil sağlayıcıların ve üreticilerin onayından geçmesi gerektiğini geçen sene doğrulamıştı.

Microsoft'un Windows 10 Mobile planları şimdiye kadar birkaç kez ertelendiğinden temkinli olmakta fayda var. İlk olarak Aralık 2015'te yayınlanması beklenen güncelleme önce Ocak 2016'ya ertelenmiş, daha sonra Ocak sonunda ve Şubat'ta geleceği iddia edilmişti.

Okuyucu Yorumları