Windows 10 Mobile ve Lumia 640 yükselişte

Windows Phone 8 ve Windows 10 Mobile cephesinde taşlar yerinden oynamaya başladı!

Windows'lu ceplerde son durum

Microsoft'un Ekim ayında gerçekleştirmeyi planladığı büyük lansman sadece birkaç hafta uzağımızda. Şirketin bu tanıtım etkinliğinde Surface Pro 4 tablet, Band 2 giyilebilir aksesuar ve yeni Lumia amiral gemilerini açıklaması bekleniyor.


Mobil reklam platformu AdDuplex tarafından yayınlanan veriler, Nokia Lumia 520'nin yüzde 17.2'lik kullanım oranıyla dünyanın en popüler Windows Phone akıllı telefonu olmaya devam ettiğini gösteriyor. İkinci sırada yüzde 9.4 oranıyla Lumia 630 yer alırken bu iki cihazı yüzde 9.0'la Lumia 535 takip ediyor. Yeni cihazlar Lumia 435 ve Lumia 640 ise lansmanlarının üzerinden birkaç ay geçmesine rağmen yüzde 3'lük bir paya yaklaşmış durumdalar.


ABD'yi kapsayan verilere bakıldığında ise, bölgede Lumia 640'ın popüler olduğu görülüyor. Cihaz geçtiğimiz Mayıs ayı ortalarında ABD'nin diğer mobil operatörlerinden geniş destek almadan önce Cricket tarafından satışa sunulmuştu. Daha sonra T-Mobile tarafından 130 dolara sözleşmeli olarak satılan cihaz AT&T tarafından 79.99 dolar gibi çok daha düşük fiyatla kullanıcılara sunuldu. ABD'de satışa sunulduktan sadece üç ay sonra Lumia 640, bir diğer popüler cihaz olan Lumia 521'i sollayarak Windows Phone ekosisteminde yüzde 8.8 oranında bir pay yakaladı.


Şaşırtıcı olmayan tek şey Microsoft'un Lumia serisinin global Windows Phone pazarını domine etmeye devam ediyor olması.


İşletim sistemi tarafına bakacak olursak Windows Phone 8.1, yüzde 78.1 oranıyla popülerliğini arttırmış gibi görünüyor. Windows 10 Mobile ise geçen aya göre 0.7 puanlık bir büyümeyle yüzde 3.3 oranına ulaşmış durumda.

Okuyucu Yorumları